eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A pszichológust is felháborította az UNICEF-kampányfilm

A pszichológust is felháborította az UNICEF-kampányfilm

Az InfoRádió által megkérdezett pszichológus szerint nincs jó hatása annak a reklámfilmnek, amelyet az UNICEF tett közzé a gyermekbántalmazások miatt. Gombos Bernadett szerint a gyerekek a film megnézése után továbbra is el fogják hallgatni ezeket az eseteket.

„Nincs jó hatással egy átlagos vagy bántalmazott gyerekre, de egy átlagos vagy bántalmazó felnőttre sem, ha ezt a filmet megnézik. Ez a film azt mutatja, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a szülők bántják a gyerekeket, a gyerekek dolga és feladata pedig az, hogy erre felkészüljenek és ügyes fortélyokkal meg trükkökkel megvédjék magukat. Teljesen le vagyok döbbenve, ez borzasztó” - mondta Gombos Bernadett gyerekklinikai szakpszichológus az InfoRádiónak.

Hozzátette: a történet a filmben olyan nyugodtan hangzik el, mintha ez természetes lenne.

„Nem feltételezik, hogy mindenhol ez történik, de ahol igen, arról úgy lehet beszélni, mintha főztem volna egy adag paprikás krumplit. Nehezen találok szavakat, mert nagyon fel vagyok háborodva” - fogalmazott a gyerekpszichológus.

Gombos Bernadett szerint ha ezt a filmet megnézi egy kislány, akivel valami hasonló történik otthon, továbbra is, sőt még inkább azt gondolja, hogy erről nem kell szólni senkinek, hiszen ez természetes, ezeket a trükköket meg lehet tanulni és így megvédheti magát.

„Nem értem, hogy miért nem azt reklámozzuk, mit kell a bántalmazás ellen tenni és kihez lehet fordulni. A film után a gyerekek nem fognak szakemberhez fordulni. Úgy gondolom, ez a film pont fordítva sült el" - mondta Gombos Bernadett.

Hozzáfűzte: gyerekpszichológusként sok gyermekbántalmazásos esettel találkozik iskolákban és óvodákban, és nagyon nehéz megfogni egy ilyen ügyet úgy, hogy az valódi segítséget jelentsen.

"Nincsenek jól kidolgozott rendszerek, de személyesen bejáratott utak és elkötelezett emberek léteznek és akadnak sikertörténetek is, inkább azokat kellene bemutatni” - hangsúlyozta Gombos Bernadett gyerekklinikai szakpszichológus az InfoRádiónak.

Nem apaellenes az Unicef kampánya - véli a Beszélj róla! portál alapítója. A portált azért hozták létre, hogy őszintén beszéljenek a gyermekkori szexuális abúzusról. Pócs Balázs az InfoRádiónak elmondta: a nemzetközi statisztikák szerint is a gyermekkori szexuális erőszak elkövetői többségükben férfiak.

Az UNICEF a napokban jelentette meg provokatív kampányfilmjét, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen egy gyerek, ha történetesen édesapja bántalmazná őt. A videóval kapcsolatban Gombos Bernadett gyermekpszichológus és Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület vezetője is megszólalt. Valamennyi interjút megtalálnak cikkünk mellékletében kapcsolódó hanganyagként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×