eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma

Tóbiás József: a válságágazatokból hiányzik az MNB 266 milliárdja

A válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik az MNB alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz - jelentette ki az MSZP elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben.

Tóbiás József szerint felháborítja a lakosságot és sérti igazságérzetét, hogy "milliós fizetéseket oszt, és 266 milliárdot tud lenyúlni Matolcsy segítségével a Fidesz".

Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője emlékeztetett rá: a bíróságnak kellett kimondani, hogy az MNB alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz.

Tóbiás József felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte "amit Matolcsy és a Fidesz-többség megenged magának", hogy "a köz pénzét, a devizahitelesek pénzét, a forint árfolyamával való játszadozással begyűjtött pénzt sajátjaként kezeli".

Hozzátette: az emberek életében nincs változás, nem érzik magukat biztonságban, miközben a hatalmon lévők "földeket, milliós fizetéseket osztogatnak maguknak".

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a jövő évi költségvetés előterjesztésekor elhangzott szavaira utalva, miszerint 2017-ben "mindenki egyet előre lép", Tóbiás József "pontosította" a politikust: "minden fideszes haver léphet előre egyet, miközben 4,5 millióan ugyanolyan helyzetben lesznek, mint 2016-ban".

Tóbiás József szerint el kell jusson az ország oda, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket, mert a Fidesz nem akarja őket meghallgatni.

Ezért kell népszavazás, hogy az emberek véleményt mondhassanak a Fidesz-kormányról - tette hozzá Tóbiás József az egyik debreceni bevásárlóközpont előtt tartott tájékoztatón, miközben az MSZP aktivistái a helyszínen gyűjtötték az aláírásokat.

Ezzel összefüggésben Tóbiás József megjegyezte: a gyűjtés jól halad, már mindhárom kérdésben meghaladja a százezret az aláírások száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×