INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

hírek

inforádió

belföld

tömegsír

Tömegsír az újpesti piac mellett?

InfoRádió

Az újpesti piac felújítása, átépítése közben valószínűsíthetően emberi maradványokra, egy világháborús tömegsírra bukkantak az építőmunkások. Az építkezést jelentős mértékben nem akadályozza a sír feltárása - mondta Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

„Az új vásárcsarnok építési munkái során találták meg a csontokat a Szent István téren, az önkormányzat épülete mellett, mintegy 1,8 méter mélységben, 10 méter hosszú szakaszon” - mondta Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: nem zárható ki, de nem is valószínűsíthető, hogy régészeti leletekről van szó.

„2013-ban megtörtént a terület régészeti felmérése, amelynek eredménye szerint nem valószínű, hogy a területen régészeti érték található” - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Mint mondta, a feltárás során a csontok mellett ruhamaradványok és katonai kulacsok is előkerültek, és mivel a környéken nem volt temető, ezért feltételezhető az is, hogy tömegsírról van szó.

„A maradványok feltárása az építkezés egyik mellékterületét érinti, önmagában az építkezést nem akadályozza, de a közműfejlesztést egy-pár napig hátráltatni fogja. Sok minden múlik azon, hogy mit talál a rendőrség és a katonaság illetékes szakembere, ettől függően léteznek különböző eljárásrendek, amelyeket követni kell majd” - fogalmazott Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó hang

Tömegsír az újpesti piac mellett?
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018