eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tömegsír az újpesti piac mellett?

Az újpesti piac felújítása, átépítése közben valószínűsíthetően emberi maradványokra, egy világháborús tömegsírra bukkantak az építőmunkások. Az építkezést jelentős mértékben nem akadályozza a sír feltárása - mondta Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

„Az új vásárcsarnok építési munkái során találták meg a csontokat a Szent István téren, az önkormányzat épülete mellett, mintegy 1,8 méter mélységben, 10 méter hosszú szakaszon” - mondta Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: nem zárható ki, de nem is valószínűsíthető, hogy régészeti leletekről van szó.

„2013-ban megtörtént a terület régészeti felmérése, amelynek eredménye szerint nem valószínű, hogy a területen régészeti érték található” - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Mint mondta, a feltárás során a csontok mellett ruhamaradványok és katonai kulacsok is előkerültek, és mivel a környéken nem volt temető, ezért feltételezhető az is, hogy tömegsírról van szó.

„A maradványok feltárása az építkezés egyik mellékterületét érinti, önmagában az építkezést nem akadályozza, de a közműfejlesztést egy-pár napig hátráltatni fogja. Sok minden múlik azon, hogy mit talál a rendőrség és a katonaság illetékes szakembere, ettől függően léteznek különböző eljárásrendek, amelyeket követni kell majd” - fogalmazott Péhl Gábor, a Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×