INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

hírek

inforádió

belföld

nyelvvizsga

oktatás

Mentőövet dobnak a nyelvvizsgával küszködő diákoknak

InfoRádió

Ingyenesen vehetnek részt az úgynevezett mentőöv tanfolyamon azok a diákok, akik nyelvvizsgájuk hiánya miatt nem jutnak diplomához. A diplomamentő program nyolcezres létszámából ez csaknem 3500 embert érint. Ők egyéni elbíráslás alapján december 31-ig kaphatnak haladékot a nyelvvizsga megszerzésére.

„Bárki jelentkezhet erre a felkészítő tanfolyamra, aki részt vett a diplomamentő programban hallgatóként, a képzése pedig már befejeződött, de a sikeres nyelvvizsgát eddig nem tudta teljesíteni. Körülbelül 8 ezer fő vett részt a diplomamentő programban, közülük vélhetően 3 – 3 és fél ezer fő lehet az, akinek nem sikerült eddig a nyelvvizsgája. Amikor azt mondjuk, hogy nem sikerült a nyelvvizsga, ezt úgy értjük, hogy a közvetlen közelében sincs a sikeres vizsgának, tehát mindenképp támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a hátralevő hónapokban megszerezze” - mondta Rozgonyi Zoltán, az Euro Nyelvvizsga Központ vezetője.

Hozzátette: a hallgatók gyakran nehezen néznek szembe a problémával, hiszen sok hónapnyi tanfolyam áll mögöttük, amely részben a saját hibájuk is, mert nem fektettek bele kellő időt és energiát a felkészülésbe.

„De lehet, hogy az életkörülményeik sem voltak kedvezők, vagy előfordulhat az is, hogy a képzés nem volt megfelelő színvonalú. Nekik mindenekelőtt azt kell megérteniük, hogy komoly produktív munkát kell belefektetni a további felkészülésbe, nem elég néhány vizsgafeladattal gyakorolni és elmenni vizsgázni” - hangsúlyozta az Euro Nyelvvizsga Központ vezetője.

Rozgonyi Zoltán elmondta, tanári segítséget bocsátanak a diákok rendelkezésére.

„Minden héten produktív munkát várunk el, írniuk és beszélniük kell és egy tanári stáb folyamatosan visszajelzést ad számukra. Eddig országszerte húsznál több képző jelezte, hogy bekapcsolódnak a mentőöv programba. Ők korábban részt vettek a diplomamentő tanfolyamban is. Tőlük arra számítunk, hogy havi egy-két alkalommal személyes konzultációs lehetőséget is biztosítanak a mentőöv program résztvevőinek” - mondta Rozgonyi Zoltán, az Euro Nyelvvizsga Központ vezetője.

Kapcsolódó hang

Mentőövet dobnak a nyelvvizsgával küszködő diákoknak
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018