eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon – a nap hírei

Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök. Az Országgyűlés elnöke szerint a kihirdetés óta eltelt öt év távlatából az látszik, hogy az alaptörvény minden szempontból betölti a rendeltetését. Új alkotmányt és új köztársaságot sürget az MSZP.

Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott parlamenti ünnepségen hangsúlyozta: a magyar kormánynak nem áll módjában olyan népmozgásokat támogatni, amelyek az alaptörvény nemzeti hitvallásában vállaltakkal ellentétes eredményre vezetnek.

Az Országgyűlés elnöke szerint a kihirdetés óta eltelt öt év távlatából az látszik, hogy az alaptörvény minden szempontból betölti a rendeltetését. Kövér László az évfordulón tartott parlamenti ünnepségen kijelentette: az alaptörvény által megerősített jogállami intézményrendszer bizonyította működőképességét.

Új alkotmányt és új köztársaságot sürget az MSZP. Hiller István szocialista alelnök a Magyar Köztársaság Kövénél úgy fogalmazott a kormánypártok által elfogadott jogszabály megbontotta a választásokon többséget szerzettek és az ellenzék felelősségére alapuló egyensúlyt, helyette kizárólagosságot hozott.

Az egészségügyre és az oktatásra kellene költeni a nemzeti bank nyereségét - mondta a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc a budai várban tartott demonstráción úgy vélte, a megoldás és a remény a demokratikus sokaságban van.

A nemzetgazdasági miniszter szerint 2017-ben várható döntés az egy számjegyű személyi jövedelemadó ügyében. Varga Mihály a Világgazdaságnak azt mondta: az egy számjegyű szja bevezetése 600 milliárd forint bevételkiesést okoz a költségvetésnek.

A Gabonaszövetség szorgalmazza, hogy a liszt és a takarmányok áfája is csökkenjen. A szervezet levélben hívta fel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter figyelmét, hogy a feketegazdaság ágazati arányának csökkentése érdekében érdemes mérsékelni a liszt és a takarmányok áfáját 27-ről 5 százalékra.

Nem épül új kórház Budapesten - közölte az egészségügyi államtitkár az InfoRádió kérdésére. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: a kapacitásmennyiség hatékonyságát úgy lehet növelni, hogy 3 olyan centrumot alakít ki a tárca, amelyik 24 órás univerzális ellátást tud nyújtani. Az államtitkár részleteket a kormánydöntés utánra ígért.

Átalakult a magyar turizmus szervezete - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter. Seszták Miklós elmondta: a most megalakuló Magyar Turisztikai Ügynökség minden turizmust érintő kérdéssel foglalkozik majd. A turisztikai ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a szervezetet kormánybiztosként Bienerth Gusztáv felügyeli.

Feljelentéseket tesz az M4-es autópálya kivitelezési munkáinál feltárt jogsértések miatt a Közbeszerzési Hatóság. A szervezet közleménye szerint a hatóság a sztrádaépítés utóellenőrzésekor a számviteli fegyelem megsértésére és közbeszerzési jogsértésre derített fényt.

Szerbiában az előzetes eredmény szerint abszolút többséget szerzett a nagyobbik kormánypárt a parlamenti választáson. A szavazatok csaknem teljes feldolgozottsága alapján a Szerb Haladó Párt a voksok 48,3 százalékát szerezte meg, ami 131 mandátumot jelenthet a 250 fős belgrádi törvényhozásban.

Ausztriában a szabadságpárti Norbert Hofer államfőjelölt nyert, a zöldek jelöltje a második, a szociáldemokrata induló pedig megelőzte néppárti riválisát az elnökválasztás első fordulójában. Négy hét múlva második forduló lesz Ausztriában, amelyen már csak a két legtöbb szavazatot kapott jelölt valamelyikére lehet majd voksolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×