eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Győrbe helyezi át az Audi a Q3 gyártását - a nap hírei

Spanyolországból Győrbe helyezi át a Q3 típusú autó gyártását az Audi. Regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indít a magyar munkaerő magas színvonalú képzésére a General Electric. A washingtoni magyar nagykövet szerint még soha nem voltak ilyen erősek Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatai.

Regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indít a magyar munkaerő magas színvonalú képzésére a General Electric. Ebben állapodott meg a vállalat alelnöke és a kormányfő. A megbeszélésen a paksi atomerőmű kapacitásbővítésével kapcsolatban a GE alelnöke ismét jelezte: cége kész bekapcsolódni a beruházásba. Orbán Viktor és John Rice reményét fejezte ki, hogy a projektben amerikai-orosz szakmai együttműködés valósulhat meg.

Spanyolországból Győrbe helyezi át a Q3 típusú autó gyártását az Audi. Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor kft. ügyvezető igazgatója közölte: a döntés igazolja a vállalat kompetenciáit és teljesítőképességét, valamint Magyarország mint gyártó telephely versenyképességét. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a német cég lépése megerősíti Magyarország pozícióját az európai autóipar élvonalában.

A washingtoni magyar nagykövet szerint még soha nem voltak ilyen erősek Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatai. Szemerkényi Réka az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén hangsúlyozta: a világ folyamatosan és jelentősen változik, a kihívások mindenkit közvetlenül érintenek, ezért nagyobb szükség van a stratégiai együttműködésre, mint valaha.

A kormány szándéka szerint nem lesz 30 millió forintos határ új lakások vásárlásánál, illetve építésénél a CSOK 10 millió forintos hitelének feltétele - mondta a pénzügyekért felelős államtitkár. Hornung Ágnes hozzátette: a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételének feltételei között várhatóan csak a társadalombiztosítási jogviszony, a munkaviszony igazolása marad fenn. Az összes többi korlátot a kormány szeretné hatályon kívül helyezni.

Tárgyalásokat kezd a tüntető taxisokkal a kormány, és arra kéri őket, hogy függesszék fel a demonstrációt. Erről a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár beszélt azután, hogy a kabinet megvitatta a helyzetet. Tuzson Bence azt mondta: a kormány indokoltnak látja, hogy szigorú, mindenkire egységes szabályozás legyen a személyszállításban. Szólt arról is, hogy ha az Uber nem tartja be a szabályokat, akkor betilthatják.

Lesz újabb ötpárti egyeztetés a terror veszélyhelyzet jogi szabályozásáról - közölte az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke. Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: lát esélyt a megegyezésre. Fontosnak nevezte a világos jogi szabályozást, különleges jogrend bevezetése esetén még inkább.

Nem hitelesítette az olimpiával és a Városligettel összefüggő népszavazási kérdéseket a Kúria. A testület ezzel megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság határozatait. A bizottság december 14-én hitelesítette mindkét helyi népszavazási kérdést. A Kúriára ezek ellen felülvizsgálati kérelem érkezett, ezt bírálta el a testület.

Elhagyhatta a kórházat az a férfi, akin tavaly decemberben először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon. Az orvosok tájékoztatása szerint a férfi jó állapotban van. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa korábban orvostörténetinek nevezte az eseményt.

Lezárta Görögországgal közös határát a Nyugat-Európába igyekvő illegális bevándorlók előtt Macedónia. Az intézkedés miatt több száz migráns rekedt görög területen, Idomeninél. Új szabályok vonatkoznak a migránsokra Horvátországban is. Közben Ausztria bejelentette, hogy korlátozza a menedékkérők létszámát és az idén legfeljebb 37.500 embert enged be az országba.

Megkezdődött a 46. Világgazdasági Fórum a svájci Davosban. Szerdán elsősorban a görög mentőcsomagról és a csökkenő olajárról volt szó, de néhány vállalati bejelentés is elhangzott. A tanácskozás fő témái között van még a migrációs válság, a pénz-, értékpapír- és nyersanyagpiacok zavarai, a kínai gazdasági növekedés lassulása és az éghajlatváltozás. A rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy 2.500 döntéshozója vesz részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×