INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Gulyás: Lesz újabb ötpárti egyeztetés a terror veszélyhelyzetről

Infostart / InfoRádió
Lesz újabb ötpárti egyeztetés a terror veszélyhelyzet jogi szabályozásáról - mondta az InfoRádióban az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke lát esélyt a megegyezésre a terror veszélyhelyzet jogi szabályozásával kapcsolatban. Hozzátette: fontos a világos jogi szabályozás, különleges jogrend bevezetése esetén még inkább.

A kötelező kvóta bevezetése elleni kormányzati kampány erős társadalmi támogatottságot kapott az aláírások alapján - fogalmazott. Gulyás Gergely hozzátette: a kormány értelmes felvetéseket vár a menekültválság kezelésében Európától.

Beszélt egy esetleges újabb kerítés építéséről is: megerősítette, hogy ez a román határon várható, ha szükséges.

A személyszállítási rendeletet úgy módosítaná a kormány, hogy egyenlő feltételek és tiszta verseny legyen, valamint szankciókat is alkalmazna - közölte az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke.

A Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában a taxisdemonstrációval kapcsolatban megismételte, hogy a kormány igazat ad a taxisoknak, de ez nem jogosítja fel őket törvénytelen tüntetésre. Hozzátette: az Uber a tavaly hozott személyszállítási rendeletnek nem felel meg, ez jogsértő állapot, amin változtatni kell.

A kormány arra kérte a taxisszervezeteket, hogy függesszék fel a demonstrációjukat, kezdjék meg a tárgyalásokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal.

A címlapról ajánljuk