INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Megérkezett az osztrák hivatalos megkeresés a migránsok halála ügyében

InfoRádió / MTI
Megérkezett a hivatalos megkeresés az osztrák hatóságoktól arra vonatkozóan, hogy Ausztria átadná a magyar hatóságoknak az A4-es autópályán történt, 71 migráns halálával járó tragédiát vizsgáló eljárás lefolytatását - közölte a Legfőbb Ügyészség csütörtökön.

Az ügyészségi tájékoztatás szerint a 71 migráns halálát okozó bűncselekmény ügyében az Osztrák Köztársaság Szövetségi Igazságügyi Minisztériumából a büntetőeljárás lefolytatásának felajánlására irányuló hivatalos megkeresés megérkezett a Legfőbb Ügyészségre.

Jelenleg a megkeresés hivatalos fordítása és vizsgálata folyik.

Az A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából 71 menekültet szállítottak összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A tragédia áldozatai között 59 férfi, 8 nő és 4 gyermek volt. Az orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint az áldozatoknál oxigénhiányos állapot lépett fel, és már a magyarországi útszakaszon megfulladtak. A menekültek feltehetően Szíriából, Irakból és Afganisztánból indultak Európába. A szakértők már a halottak több mint a felét azonosították, a vizsgálat azonban még nem fejeződött be.

Eddig hat gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben.

A címlapról ajánljuk