eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Több feladat hárul a János kórházra a Merényi bezárása miatt

A Merényi kórház ideiglenes bezárása többlet feladatokat ró a János kórházra is - mondta az InfoRádiónak intézmény osztályvezető főorvosa. Nyulasi Tibor hozzátette: orvosok és ápolók megfelelő létszámban állnak majd rendelkezésre. A János kórházban is lesz felújítás, a röntgen gépeket újítják meg.

Mindenképpen többletmunkát fog róni a János kórházra a felújítás - fogalmazott az osztályvezető főorvos.

Budapesten négy nagy traumatológiai centrum van: a Péterfy Sándor utcai traumatológiai centrum, a Merényi Kórház, a Szent János Kórház és a Honvédkórház - tette hozzá.

A felújítással kapcsolatos átmeneti szüneteltetés a többi kórházra óhatatlanul többlet terheket fog róni, amire nyilván megpróbálunk felkészülni - hangsúlyozta Nyulasi Tibor.

Kifejtette: az irányítást az Országos Mentőszolgálat végzi. Próbáljuk a betegek számát csökkenteni azzal, hogy az olyan programozható műtétek, amiket egy-két héttel el tudunk tolni, anélkül, hogy a betegnek bármi problémája lenne, valószínűleg egy kicsit elhalasztjuk. Gondolom, minden kórház így jár el ilyen esetben. Az akut betegeket természetesen felvesszük. Tehát aki combnyaktörést szenvedett, vagy súlyos sérülése van, azt természetesen ellátjuk, az ilyen esetek természetesen nem halaszthatók - emelte ki az osztályvezető főorvos.

A János kórházban nem lesz gond a létszámmal, mivel folyamatosan úgy van szervezve, hogy ezzel nem lehet probléma - hangsúlyozta Nyulasi Tibor.

Mivel a János kórházban is lesz röntgenfelújítás, ez többlet terhet ró a kórházra. Mi azonban nem zárunk be teljesen, hanem folyamatosan megpróbáljuk a két baleseti sérülteket ellátó osztályok között elosztani a feladatot. A János kórházban is év végéig fog tartani a felújítás - tette hozzá az osztályvezető főorvos.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×