INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Több feladat hárul a János kórházra a Merényi bezárása miatt

Infostart / InfoRádió
A Merényi kórház ideiglenes bezárása többlet feladatokat ró a János kórházra is - mondta az InfoRádiónak intézmény osztályvezető főorvosa. Nyulasi Tibor hozzátette: orvosok és ápolók megfelelő létszámban állnak majd rendelkezésre. A János kórházban is lesz felújítás, a röntgen gépeket újítják meg.

Mindenképpen többletmunkát fog róni a János kórházra a felújítás - fogalmazott az osztályvezető főorvos.

Budapesten négy nagy traumatológiai centrum van: a Péterfy Sándor utcai traumatológiai centrum, a Merényi Kórház, a Szent János Kórház és a Honvédkórház - tette hozzá.

A felújítással kapcsolatos átmeneti szüneteltetés a többi kórházra óhatatlanul többlet terheket fog róni, amire nyilván megpróbálunk felkészülni - hangsúlyozta Nyulasi Tibor.

Kifejtette: az irányítást az Országos Mentőszolgálat végzi. Próbáljuk a betegek számát csökkenteni azzal, hogy az olyan programozható műtétek, amiket egy-két héttel el tudunk tolni, anélkül, hogy a betegnek bármi problémája lenne, valószínűleg egy kicsit elhalasztjuk. Gondolom, minden kórház így jár el ilyen esetben. Az akut betegeket természetesen felvesszük. Tehát aki combnyaktörést szenvedett, vagy súlyos sérülése van, azt természetesen ellátjuk, az ilyen esetek természetesen nem halaszthatók - emelte ki az osztályvezető főorvos.

A János kórházban nem lesz gond a létszámmal, mivel folyamatosan úgy van szervezve, hogy ezzel nem lehet probléma - hangsúlyozta Nyulasi Tibor.

Mivel a János kórházban is lesz röntgenfelújítás, ez többlet terhet ró a kórházra. Mi azonban nem zárunk be teljesen, hanem folyamatosan megpróbáljuk a két baleseti sérülteket ellátó osztályok között elosztani a feladatot. A János kórházban is év végéig fog tartani a felújítás - tette hozzá az osztályvezető főorvos.

Hanganyag: Kálló IzabellaA címlapról ajánljuk