eur:
393.87
usd:
368.5
bux:
66309.86
2024. április 24. szerda György

Mocsai: a Testnevelési Egyetem hírnevéhez méltó támogatást kapott

A kormány keddi ülésén a kabinet foglalkozott a Testnevelési Egyetem múlt héten leégett sportcsarnokával, és döntött az intézmény új campusáról is - mondta Mocsai Lajos, az intézmény rektora az InfoRádiónak.

A Testnevelési Egyetem nemzetközi hírnevéhez méltó támogatást kapott. A támogatás egy nagyon alapos és nagyon részletes további tanulmányt igényel, amit november végéig vagyunk köteles benyújtani a kormánynak - közölte Mocsai Lajos.

Ami nagyon lényeges, hogy a Testnevelési Egyetem területbeli, funkcióbeli, működésbeli tekintélyéhez méltó sport, illetve oktatási-, kutatási felületet célzó tervet támogat és fogad el a kormány - emelte ki.

Arra kértek fel, mint rektort, hogy egy ilyen volumenű egyetemi víziót, illetve a konkrétumokat is jelezve készítsek el. Ezt Genzwein Ferenc kancellár úrral közösen fogjuk megcsinálni november végégig - közölte az intézmény rektora.

A kárról és az eseményekről percnyi pontossággal tájékoztattam a kormányt. A hétvégén a tűzesettel kapcsolatos ismérveinket - videóelemzéseket, szakvéleményeket - tolmácsoltuk, miszerint ön- vagy idegenkezűségre való utalás nem áll fent. Emellett feltételezhető ennek a teljes kizárása a következő - több időt igénybe vevő - vizsgálati fázisban. Ebben azonban én nem vagyok kompetens - tette hozzá Mocsai Lajos.

Hangsúlyozta: a Testnevelési Egyetem 1996 óta biztosítva van részben a Semmelweis Egyetem karaként. Folyamatos érték- és felelősségbiztosítással rendelkezik a Testnevelési Egyetem összintézményére.

Közölte: a Testnevelési Egyetem hírnevéhez méltó újraépítéséről határozott a kormány. A Testnevelési Egyetem korszerűsítése már eldöntött tény, ez meglesz, csak idő kérdése. Minél hamarabb várják tőlünk a végleges alternatívát erre - közölte a Testnevelési Egyetem rektora.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×