eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A régió közlekedésének fejlesztéséről tanácskoztak Veszprémben

A 2020-ig tartó európai uniós fejlesztési időszakban három program öleli fel a közlekedésfejlesztési feladatokat, a prioritások között szerepel az autópálya-építés és a vasút korszerűsítése is - mondta Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkára kedden Veszprémben.

A 8-as számú főút fejlesztéséről tartott szakmai fórumon Szalóki Flórián ismertette: a Közlekedés Operatív Programban (KÖZOP) 2073 milliárd forint, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) 1215 milliárd forint, míg az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) programban több mint 330 milliárd forint áll rendelkezésre.

Jelezte: a következő időszak fontos feladata az egyes közlekedési módok közti átjárhatóság elősegítése is.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 8-as út fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta Veszprém és a régió szempontjából. A közlekedési infrastruktúra fejlettsége és a térség gazdasági mutatói között egyértelmű párhuzam vonható - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×