INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A missziókért imádkoznak a magyar templomokban is

InfoRádió / MTI
A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap a magyarországi katolikus templomokban is a világmisszió napja alkalmából, és a perselypénzt az evangelizációra fordítják majd - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-t.

Emlékeztettek: a katolikus egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján tartja a világmisszió napját.

"Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!" - mondta Jézus tanítványainak. E felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek a célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen - írták.

Ferenc pápa a világnapra közzétett üzenetében úgy fogalmazott, a misszió nem más, mint szenvedélyesen szeretni Jézus Krisztust és ugyanakkor szenvedélyesen szeretni az embereket. Különösképpen a megszentelt életet élőkre vonatkozik, hogy hallgassák a Szentlélek hangját, amely arra hívja őket: menjenek el a missziók nagy peremvidékeihez, olyan emberek közé, akikhez még nem jutott el az Evangélium.

A katolikus egyházfő kitért arra, hogy a világban tevékenykedő számos szerzetesrend számára a II. Vatikáni Zsinat hozott missziós szemléletet, s mára már elterjedt az "interkulturalitás" a megszentelt életben. Kiemelte ugyanakkor: "napjainkban a missziónak szembe kell néznie a kihívással, hogy minden nép szükségét érzi a saját gyökereihez való visszatérésnek és saját kultúrája megőrzésének".

"Meg kell ismernünk és tisztelnünk kell más hagyományokat és filozófiai rendszereket is, és el kell ismernünk minden nép és minden kultúra számára a jogot, hogy saját hagyományából merítsen erőt Isten misztériuma megértéséhez és Jézus Evangéliumának befogadásához" - írta Ferenc pápa.

A címlapról ajánljuk