INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

1800 migránst szállítottak Csáktornyáról Szlovénia felé a horvátok

InfoRádió / MTI
A horvát hatóságok 1800 migránst szállítottak a horvát-szlovén határra, autóbuszokkal és vonattal szombaton késő délután a csáktornyai vasútállomásról - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Három különböző határátkelőre vitték az embereket, annak érdekében, hogy a szlovén hatóságok képesek legyenek fogadni a migránsokat.

Mint azt Matia Kosovec, a Csáktornya megyei önkormányzat vezetője a helyszínen újságíróknak elmondta: az akciót egyeztették a szlovén hatóságokkal.

Ennek megfelelően a szerb-horvát határról Tovarnikból induló vonat utasai közül 12 autóbusszal szállítottak 300-300 embert - a tervek szerint - a muraszerdahelyi, illetve a macelji határátkelőkre, 1200 migránst pedig vonattal Drávamagyaródra vittek.

Mivel a menekülthelyzet miatt a vasúti közlekedés szünetel Horvátország és Szlovénia között, ezért a migránsok csak a határ átlépése után folytathatják az útjukat.

A horvát rendőrök mellett a vöröskereszt és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának képviselői is segítették a migránsok átszállítását a buszokra a pályaudvaron, illetve megjelentek az Ökomenikus Segélyszervezet aktivistái is.

A címlapról ajánljuk