eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Miniszterelnökség: a kormány célja az egyenlő esélyek

A kormány célja, hogy minden arra jogosult gazda megkülönböztetés nélkül, egyenlő eséllyel indulhasson a vidék megerősítése, a magyar agrárium stratégiai szerepének és versenyképességének növelése, a hazai családi gazdaságokra építő birtokrendszer helyzetének javítása érdekében életre hívott, állami földvásárlási programban - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel pénteken.

Kiemelik: a kormány döntésének megfelelően, a "Földet a gazdáknak" program keretében a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményesen elérhető földvásárlási hitelterméket dolgozott ki a helyben lakó, magyar állampolgárságú, élethivatásszerűen a földműveléssel foglalkozó gazdák számára.

A kormányzati célok szerint az MFB megbízható, hosszú távra tervezhető, a gazdák számára előnyös pénzügyi finanszírozási lehetőséget nyújt az érintett állami földek megvásárlásához, amihez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja (nhp) is hozzájárul.

A közleményben kitérnek arra: az MFB-nhp földhitel hitelprogram keretösszege 150 milliárd forint. A hitel futamideje legfeljebb 20 év, éves kamata az első tíz évben fix 1,95 százalék, azt követően a hitelprogram az elérhető legmagasabb kamattámogatás mellett folytatódik.

A hitel legkisebb igénybe vehető összege 3 millió forint, és ügyfelenként nem haladhatja meg a 300 millió forintot. A hitelt egyszerűsített eljárás keretében lehet igényelni, és díjmentesen előtörleszthető. Az MFB a hitelterméket a Budapest Bank mint szerződött közvetítői partner fiókhálózatán keresztül forgalmazza. A hitelt az első árveréseket követően lehet igényelni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×