eur:
389.07
usd:
360.79
bux:
68072.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán: cél, hogy érkezzen majd gáz Törökországból Magyarországra

Azon kell dolgozni, hogy Törökország felől gáz érkezhessen majd Közép-Európába, így Magyarországra is - mondta Orbán Viktor kormányfő kedden Budapesten, az Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök magyar célként azt fogalmazta meg, hogy Szerbián keresztül érkezzen majd gáz Magyarországra Törökország felől.

Elmondta azt is: a megbeszélésen egyetértés volt abban, hogy nem szeretnék, ha Eurázsiában a jövőben nőne a feszültség. Az állandó kényszer elé állító "Kelet vagy Nyugat" kérdése helyett abban vagyunk érdekeltek, hogy azt lehessen mondani, "Kelet és Nyugat" - fogalmazott Orbán Viktor.

A magyar-török gazdasági eredmények közül megemlítette, hogy a magyar Eximbank képviseletet nyit Isztambulban, valamint azt is, hogy tavaly rekordot döntött a Törökországba irányuló magyar export.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×