eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Trócsányi: nincs napirenden az autóhitelesek terheinek csökkentése

A Bankszövetség javaslatát várja a kormány az autóhitelesek megemelkedett terheinek csökkentéséhez, a kabinet ugyanis e téren már nem tervez módosítást - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány által kidolgozott elszámolási törvény az árfolyamrésre és az egyoldalú kamatemelésekre vonatkozott, ám a Kúria jogegységi döntése kimondta azt is, hogy az árfolyamkockázat a fogyasztót terheli - húzta alá Trócsányi László igazságügyi miniszter.

"Ami történt az autóhitelesek ügyében, az valóban az euró, svájci frank árfolyamváltozással kapcsolatos, hát ott jelenleg azt kell mondanom, hogy jogalkotás nincsen napirenden. Amit mi várunk, az az, hogy az érintett bankok és a Bankszövetség valami javaslattal álljon elő. Hisz' azért ezt a kérdéskört valami módon rendezni szükséges."

A lakáshitelesek ügyében alkotott elszámolási törvény kényszerhelyzetben született, több száz ezer ember lakhatásának megóvására - tette hozzá Trócsányi László.

"Ehhez képest az autóhiteleseknek az ügye egyrészt nem olyan számban van jelen Magyarországon, más összegekről beszélünk, természetesen fontos, de úgy gondoljuk, hogy a Bankszövetséggel való folyamatos kommunikáció eljuthat oda, hogy minden egyes kérdést megoldunk, mert azért valamennyire az érdekeink közösek."

Trócsányi László kiemelte, hogy nem kell mindent jogszabállyal megoldani és nyilván a bankoknak sem érdeke az autóhitelek tömeges bedőlése a svájci frank árfolyam-emelkedése nyomán.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×