INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Nyugodtabb törvényalkotási rendre számít a Fidesz

InfoRádió / MTI
Az új parlamenti ülésezési rendszerben nyugodtabb törvényalkotási rendre számít a Fidesz - közölte Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az új rendszer - amelyben két hétre fogadja el a Ház a napirendjét - továbbra is heti ülésezési rendet, A és B hetet jelent.

Kiemelte, hogy az új szisztéma semmilyen ellenzéki ellenőrzési jogot nem csorbít, az ellenzék ezután is minden héten gyakorolhatja a kormányzat ellenőrzésére vonatkozó jogosítványait.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy miután az ellenzék nem támogatta a többhetes ülésezési rendet, ezért nem kívántak ilyet bevezetni.

Az új működési rendben a második héten a bizottsági munka válik majd dominánssá - jelezte a fideszes politikus, aki érdemi, színvonalas bizottsági vitákat remél, és a törvényhozás tempójának további lassulására számít. Utóbbival kapcsolatban statisztikákra hivatkozva megjegyezte, hogy a tempó már tavaly április óta is lassult, hiszen a korábbi 30 nap helyett átlagosan 50 nap alatt fogadtak el egy törvényjavaslatot a képviselők.

Gulyás Gergelyt a tájékoztatón megkérdezték arról, ki a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke, mire azt válaszolta: jelenleg a Fidesz egy tagozatának sincs elnöke.

A címlapról ajánljuk