INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Többször tíz tonna gomba termett a magyar erdőkben - lapszemle

Infostart / InfoRádió
Becslések szerint több tíz tonna gomba termett az állami erdészetek területén - írja a Magyar Nemzet. Augusztus közepétől nem büntetik meg az autósokat, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást, mint amelyben állnak - olvasható a Népszabadságban.

Augusztus közepétől nem büntetik meg az autósokat, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást, mint amelyben állnak - olvasható a Népszabadságban. A lap szerint rengeteg olyan hely van Budapesten, ahol az út két oldala különböző kerületekhez vagy másik parkolótársasághoz tartozik. Korábban, ha valaki nem figyelt, öt-hatezer forintos büntetést kapott. Most a türelmi távolságon belül nem büntetnek.

Becslések szerint több tíz tonna gomba termett az állami erdészetek területén - írja a Magyar Nemzet a Földművelésügyi Minisztérium adataira hivatkozva. A gomba gyűjtését az erdőtörvény szabályozza, ám aki nem tartja be az előírásokat, az ötezertől ötvenezer forintig terjedő bírságra számíthat.

Világhírű sztárok meztelen képeit tette ki egy ismeretlen hacker a netre - számol be róla az Index. Az illető további épeket és videókat is ígért, pénzért cserébe. Az érintettek listáján több tucat név szerepel, például Jennifer Lawrence, Rihanna és Winona Ryder.

Költöznek a baloldali kispártok - írja címlapján a Magyar Nemzet. A lap szerint az adósságok miatt az MSZP eladná a Jókai utcai székházát, és fél éven belül kiköltözne az épületből. Az Együtt-PM nemrég költözött olcsóbb irodába, de a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció központjának helyet adó ingatlan is vevőre vár.

A Népszabadság szerint több településen is kétséges, hogy sikerül-e időben felkészülnie az önkormányzatnak a januártól elrendelhető szociális temetésekre. A lap azt írja: a falvakban a felkészületlenség és az elvi kifogások, a városokban pedig a szabályozási hibák teremthetnek kínos helyzeteket.

Az Index arról számol be, hogy az angliai Rotherham város hatóságai számos forrásból tudhatták, hogy ázsiai férfiak egy hálózata gyerekek százai ellen hajt végre brutális szexuális bűncselekményeket. Több jelentés is készült erről, mégis évekig tétlenül nézték, a bejelentéseket sokszor nem is vették komolyan. Napok óta Anglia a felelősöket keresi.

Egy-egy fuvarvállalkozás akár több tíz millió forint olyan útdíjbírságot is visszakaphat, amelyet a rendszer tavaly nyári indulása óta eltelt 9 hónap alatt gyűjtött be - írja a napi.hu. A szaktárca szerint ezzel jó néhány céget mentenek meg a csődtől, a parlament ősszel dönt a törvénymódosításról. Részletek a 9 óra után kezdődő üzleti reggeli című műsorunkban.

A rekordalacsony ingatlanárak és a kedvezőbb kamatkörnyezet miatt nem csak a belvárosi garzonok és a balatoni nyaralók kelendőek, sokak számára lehet vonzó befektetés egy tanya megvásárlása. A Portfolio rendhagyó ingatlanpiaci körképében az eladó tanyák közül szemezgetett.

A Turisztikai Világszervezet elkészítette a világ leglátogatottabb országainak toplistáját. A Pénzcentrum által közöl rangsort Franciaország vezeti, utána az Egyesült Államok, majd Spanyolország következik.
A címlapról ajánljuk