eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Többször tíz tonna gomba termett a magyar erdőkben - lapszemle

Becslések szerint több tíz tonna gomba termett az állami erdészetek területén - írja a Magyar Nemzet. Augusztus közepétől nem büntetik meg az autósokat, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást, mint amelyben állnak - olvasható a Népszabadságban.

Augusztus közepétől nem büntetik meg az autósokat, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást, mint amelyben állnak - olvasható a Népszabadságban. A lap szerint rengeteg olyan hely van Budapesten, ahol az út két oldala különböző kerületekhez vagy másik parkolótársasághoz tartozik. Korábban, ha valaki nem figyelt, öt-hatezer forintos büntetést kapott. Most a türelmi távolságon belül nem büntetnek.

Becslések szerint több tíz tonna gomba termett az állami erdészetek területén - írja a Magyar Nemzet a Földművelésügyi Minisztérium adataira hivatkozva. A gomba gyűjtését az erdőtörvény szabályozza, ám aki nem tartja be az előírásokat, az ötezertől ötvenezer forintig terjedő bírságra számíthat.

Világhírű sztárok meztelen képeit tette ki egy ismeretlen hacker a netre - számol be róla az Index. Az illető további épeket és videókat is ígért, pénzért cserébe. Az érintettek listáján több tucat név szerepel, például Jennifer Lawrence, Rihanna és Winona Ryder.

Költöznek a baloldali kispártok - írja címlapján a Magyar Nemzet. A lap szerint az adósságok miatt az MSZP eladná a Jókai utcai székházát, és fél éven belül kiköltözne az épületből. Az Együtt-PM nemrég költözött olcsóbb irodába, de a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció központjának helyet adó ingatlan is vevőre vár.

A Népszabadság szerint több településen is kétséges, hogy sikerül-e időben felkészülnie az önkormányzatnak a januártól elrendelhető szociális temetésekre. A lap azt írja: a falvakban a felkészületlenség és az elvi kifogások, a városokban pedig a szabályozási hibák teremthetnek kínos helyzeteket.

Az Index arról számol be, hogy az angliai Rotherham város hatóságai számos forrásból tudhatták, hogy ázsiai férfiak egy hálózata gyerekek százai ellen hajt végre brutális szexuális bűncselekményeket. Több jelentés is készült erről, mégis évekig tétlenül nézték, a bejelentéseket sokszor nem is vették komolyan. Napok óta Anglia a felelősöket keresi.

Egy-egy fuvarvállalkozás akár több tíz millió forint olyan útdíjbírságot is visszakaphat, amelyet a rendszer tavaly nyári indulása óta eltelt 9 hónap alatt gyűjtött be - írja a napi.hu. A szaktárca szerint ezzel jó néhány céget mentenek meg a csődtől, a parlament ősszel dönt a törvénymódosításról. Részletek a 9 óra után kezdődő üzleti reggeli című műsorunkban.

A rekordalacsony ingatlanárak és a kedvezőbb kamatkörnyezet miatt nem csak a belvárosi garzonok és a balatoni nyaralók kelendőek, sokak számára lehet vonzó befektetés egy tanya megvásárlása. A Portfolio rendhagyó ingatlanpiaci körképében az eladó tanyák közül szemezgetett.

A Turisztikai Világszervezet elkészítette a világ leglátogatottabb országainak toplistáját. A Pénzcentrum által közöl rangsort Franciaország vezeti, utána az Egyesült Államok, majd Spanyolország következik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×