eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kozma Imre: "minden egyháznak azon az úton kell járnia, amin a máltaiak"

Meggyengült a magyar nemzet - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. Kozma Imre szerint a nemzetben gondolkodó ember: közösségi ember.

"Mi most, mint nemzet meggyengültünk. Messzire vezetne, ha erről mélységében beszélnénk, hogy miért jutottunk ide. Ma a nemzet befogadóképessége meggyengült. Egy befogadó nemzet akkor mondható erősnek, ha képes integrálni azokat, akik megjelennek, akiknek segíteni kell, vagy akik a mi nemzettestünkben szeretnének élni."

25 éve viszont más volt a helyzet; Kozma Imre arról beszélt, hogy akkor az ország szállást, ellátást, lelki gondozást biztosított az idemenekülő keletnémeteknek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke rendkívül nagy örömnek tartja, hogy Angela Merkel német kancellár személyes videó-üzenetben köszönte meg a szeretetszolgálat munkáját. Kozma Imre szerint minden egyháznak azon az úton kell járnia, amin a máltaiak.

"Ez egy missziós út. Minket egy missziós küldetéssel elindítottak az emberek felé. 25 éve ez egy izgalmas találkozássá teljesedett ki. Mi elindultunk, mások meg jöttek és ebből a találkozásból lett egy izgalmas eseménysorozat, a keletnémetek befogadása, és ez a figyelmet ránk irányította, de valóban ez az egyház küldetése."

Az MMSZ a Befogadás napja címmel kétnapos rendezvénysorozattal emlékezett az 1989-es eseményekre; akkor csaknem ötvenezer keletnémet menekültet fogadtak be, akikről más helyszínek mellett a zugligeti templom kertjében felállított menekülttáborban gondoskodtak.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×