eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Új technikákat vetettek be az illegális szerencsejáték-szervezők - lapszemle

Csaknem tízezer helyszíni ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a pénznyerő automaták betiltása után - írja a Magyra Nemzet. Holnap bejelenti egyesülési tervét három szakszervezet - olvasható a Népszabadságban.

Csaknem tízezer helyszíni ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a pénznyerő automaták betiltása után, tavaly október és február között - írja a Magyar Nemzet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy parlamenti írásos válaszára hivatkozva. A cikk szerint a játékgépek betiltása után új technikákat vetettek be az illegális szerencsejáték-szervezők; a visszaélések felderítésében több hatósággal együttműködik az adóhivatal. A NAV számos feljelentést tett tiltott szerencsejáték szervezése miatt és 37 üzlet bezáratását kezdeményezte engedély nélküli tevékenységért.

Holnap bejelenti egyesülési tervét három szakszervezet - olvasható a Népszabadságban. Az összefogásra készülő szervezetek, az Autonómok, az MSZOSZ és a SZEF a munka törvénykönyve ellen is tüntet a majálison. A napilap úgy fogalmaz: kenyeret követelnek, nem rezsicirkuszt

Áll a 4 milliárdos szegedi villamosflotta - írja az Index. A hírportál a Délmagyarország online kiadására hivatkozva úgy fogalmaz: a folyamatos meghibásodások és fékhibák miatt az új lengyel villamosflotta mind a kilenc járművét kivonták a forgalomból hétfőn. A város villamosvonalai közül így most az 1-es és a 2-es vonalon is a régi szerelvények járnak. A városban tartózkodó lengyel szervizcsapat nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyártótól várnak szakembereket.

A bizonytalan és a ma még rejtőzködő, baloldali értékrendű szavazók meggyőzését tűzte ki célul az MSZP a következő választásokra - erről Mesterházy Attila, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A szocialista politikus azt mondta: hisznek az ellenzéki együttműködésben, mert csak így lehet elérni, hogy egyetlen "kormányváltó voks" se vesszen el. Szavai szerint valamikor ősszel kell dönteniük a jelöltekről és a listáról.

A Népszabadság a videóbírók szükségességéről ír a futballmeccseken. A napilap munkatársa úgy fogalmaz: a kamerák - a technika fejlődése következtében mindent látnak, az idei Bajnokok Ligáját beárnyékoló súlyos játékvezetői tévedéseket is; ez ismét azt mutatja, hogy egy minden elemében professzionálissá vált sportágban elengedhetetlen a modern technikai eszközök használata.

2,3 milliárd dollárt, vagyis több mint 530 milliárd forintot keresett tavaly Mark Zuckerberg Facebook-vezér, derül ki a cég frissen nyilvánosságra hozott adataiból. A hivatalos fizetése csupán évi 500 ezer dollár volt, ami mellé 266 ezer bónuszt is felvett, illetve 1,2 millió dollár értékben használta a Facebook forrásait magáncélra - ez alatt főképp azt kell érteni, hogy privát utakon repkedett a céges repülőgéppel. A papírokból az is kiderül, hogy Zuckerberg 2013-tól évi egy dollárra csökkentette a saját fizetését, és lemond minden további bónuszról is. Ezzel követi az egy dollárért dolgozó szilícium-völgy cégvezérek sorában a Google-alapító páros Larry Page-et és Sergey Brint, valamint a SpaceX alapítóját, Elon Muskot - írja az Index.

Tanulók rohamára számítanak az iskolaszövetkezeteknél, egyre kapósabb ugyanis a nyári munka a diákok körében - írja a Napi Gazdaság. A lapnak Kücsön Gyula, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke elmondta: évente nagyjából 130 ezren keresnek tanulóként munkát, az érdeklődés idén nagyobb lehet a hallgatói szerződések bevezetése és a Diákhitel2 népszerűsége miatt. A diákok idén 560-600 forintos órabérre számíthatnak, a szakképzettek azonban ezer forintot is kaphatnak.

A válság óta szép lassan felfelé kúszott az adóterhelés az Európai Unióban - olvasható a Portfolio.hu-n. Az adó- és járulékbevételek együttesen a GDP 38,8 százalékát tették ki a 27 tagú közösségben átlagosan. Magyarországon ezzel ellentétben csökkentek az adóterhek, nagyjából a GDP 37 százalékát tették ki az adó- és járulékbevételek 2011-ben. 2013-ra azonban sok változás volt hazai téren, miénk lett az EU harmadik legalacsonyabb szja kulcsa és legmagasabb áfája.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a most 30-40 évesek már nem számíthatnak állami nyugdíjra, legalábbis a mai értelemben vett, teljes megélhetést biztosító formájára. A demográfiai válság miatt az átlagos nyugdíj várhatóan mai értéken 38-40 ezer forint lesz 35 év múlva, amennyiben nem emelik radikálisan a korhatárt és az aktív korúak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×