INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A költségvetési koncepcióról dönthet a Fővárosi Közgyűlés

InfoRádió / MTI
A fővárosi önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciójáról, a Veres Pálné Gimnázium átépítéséről és díszpolgári címek adományozásáról tárgyal mai rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A főváros jövőre a fejlesztési kiadások csökkenésével számol, és elsősorban uniós társfinanszírozással valósítja meg fejlesztéseit. A tervezet jelzi, hogy a főváros kiemelt jelentőségű beruházásai várhatóan beépülnek a nemzeti fejlesztési tervbe, azokat a felek összehangoltan valósítják meg. A főváros három fő fejlesztési irányt nevez meg: a közösségi közlekedéshez kapcsolódó kötöttpályás fejlesztéseket, a csatornahálózat, továbbá a Duna menti területek fejlesztését.

A képviselők tárgyalnak a Veres Pálné Gimnázium helyzetéről is, belső átalakítással váltanák ki azt a helyiségcsoportot, amelyet az iskola jelenleg egy kft. tulajdonrészén használ. A munkálatok költsége 65 millió forint, amelyet a főváros felhalmozási céltartalékából csoportosítanának át.

A testület zárt ülésen tárgyalja a díszpolgári címek adományozásáról szóló javaslatot, a díjazottak nevét a döntés után hozzák nyilvánosságra.

A címlapról ajánljuk