eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Halász János: A főváros és a kormány összekapaszkodik

Szervezettebbé tenné a nagy budapesti kulturális intézmények együttműködését az új kulturális államtitkár. Halász János az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

A kultúra és a turizmus kéz a kézben jár - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki hozzátette: a kultúrába való befektetés olyan, ami nagyon megéri, és érdemes erősíteni.

Halász János szerint Prága, Bécs vagy Pozsony mögött Budapestnek sem kell szégyenkeznie a kultúrát tekintve. Hozzátette: a főváros és a kormány összekapaszkodása jó eredményeket fog hozni, jobbakat, mint eddig.

Úgy véli, kiemelkedőnek számít az Operaház, a Müpa, a Nemzeti Színház, a Tavaszi Fesztivál. Sok közös programot szerveznek, és fontos, hogy a programtervezésükben is figyeljenek egymásra.

Az államtitkár szerint jó döntés volt az ötös lottó szerencsejáték adójának 90 százalékának bekerülése a Nemzeti Kulturális Alapba, és ugyanez a modell már a filmtámogatásban is rendelkezésre áll a hatos lottó játékadója kapcsán.

Ezzel az alappal biztonságot lehet adni a kultúra finanszírozásának - fűzte hozzá.

Halász János szerint nagy probléma a magyar kulturális életben az intézmények állaga. A színházi világban például nagy nehézség az, hogy az épületek régiek, sokkal több színházfelújításra lett volna szükség az elmúlt években.

Az Aréna teljes adását  meghallgathatja, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×