eur:
394.3
usd:
369.49
bux:
65655.58
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hétfőn havazás

Vasárnap estétől észak felől havazás kezdődött, ami hétfő reggelig a Győr-Szeged vonaltól északkeletre eső területeket érinti. Budapesten is megindult a hóesés. Hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk hóra, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, átmenetileg ónos eső is eshet.

Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég hétfőn, ugyanakkor a Tiszántúlon némi napsütés sem zárható ki - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Jellemzően a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk hóra, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, átmenetileg ónos eső is eshet.

Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű, késő este pedig 0, -5 fok várható.

Vasárnap estétől észak felől havazás kezdődött, ami hétfő reggelig a Győr-Szeged vonaltól északkeletre eső területeket érinti. Hétfő reggelig 3-8 cm friss hóréteg Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemlén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Pest megye északi, északkeleti felén lehet, 10 cm körüli friss hó az Északi középhegység magasabb részein valószínű. Másutt ennél kevesebb valószínű.

Hétfőn reggel a Nyugat-Dunántúlon átmenetileg előfordulhat ónos eső. Hétfőn napközben a Dunántúlon előforduló kisebb havazásból síkvidéken legfeljebb 2-3 cm friss hó valószínű helyenként.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×