eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Fidesz: az ország végre letért az eladósodási pályáról

A Fidesz frakció szerint Magyarország végre letért az eladósodási pályáról.

A párt országgyűlési képviselőcsoportja - a szerdai közleményük szerint - ennek megerősítéseként értékelte az Európai Unió 27 tagországának 2012 harmadik negyedévére vonatkozó, GDP-arányos államadósságának statisztikáit.

Közölték: Magyarország az egyetlen, amely 2010 óta jelentősen csökkenteni tudta az adósságát az Európai Unióban.

"Olvad a baloldal által felhalmozott adóssághegy. Letértünk végre arról a tragikus és veszélyes eladósodási pályáról, amelyre a Gyurcsány-Bajnai-kormányok kényszerítették az országot" - olvasható a kommünikében.

A frakció az eredmények kapcsán úgy fogalmazott, hogy a 2010-ben elindított gazdaságpolitikai fordulatnak köszönhetően" végre nem éljük fel saját és gyermekeink jövőjét, hanem felelősen tervezzük azt."

Az Eurostat szerdán publikált adatai szerint az EU-27 átlagos GDP-arányos államadósság rátája 85,1 százalék, míg az eurózóna összességében ennél is magasabb adósságállománnyal bír. Az adósság szintjét tekintve Magyarország Európa középmezőnyébe tartozik, ugyanakkor 2010 második negyedéve óta szinte egyedülálló módon csökkenteni tudja adósságát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×