eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk

Ónos eső: szórógépek az árokban - Ne induljon útnak!

Ónos eső nehezíti a közlekedést Dobogókő, illetve Budakeszi környékén, de Pest megye többi részén is síkos utakra kell felkészülni. Dobogókőnél két sószóró gép is bajba került - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője arról tájékoztatott, a 1111-es út Dobogókőre vezető szakaszán a Magyar Közút két sószóró munkagépe megcsúszott az ónos eső miatt síkos burkolaton. Az egyik járművet már sikerült kimenteni, a másik kiemelése folyamatban van - közölte.

Mint mondta, Dobogókőnél már nem esik, ám Budakeszi és Perbál környékén igen, ezért a két települést összekötő útra három munkagépet vezényeltek ki, hogy biztosítani tudják a közlekedést.

Pécsi Norbert kitért arra, hogy eredményes munkát csak az ónos eső elállta után tudnak végezni a gépek.

A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy a veszélyessé vált térségekben egyelőre ne induljanak útnak - tette hozzá.

Fokozott óvatosságra inti a Pest megyében közlekedőket a katasztrófavédelem is. Spitz Alexandra, a megyei igazgatóság szóvivője elmondta, az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást adott ki Pest megye több területére. A riasztás alapján ónos esőre kell számítani valamennyi kistérségben.

Az agglomerációban csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül szükséges, a járművezetők tartsanak nagyobb követési távolságot az esetleges ráfutások elkerülése miatt, s főként az éles kanyarokban figyeljenek a megfelelő sebesség megválasztására - figyelmeztetett Spitz Alexandra.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×