INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Ónos eső: szórógépek az árokban - Ne induljon útnak!

InfoRádió / MTI
Ónos eső nehezíti a közlekedést Dobogókő, illetve Budakeszi környékén, de Pest megye többi részén is síkos utakra kell felkészülni. Dobogókőnél két sószóró gép is bajba került - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője arról tájékoztatott, a 1111-es út Dobogókőre vezető szakaszán a Magyar Közút két sószóró munkagépe megcsúszott az ónos eső miatt síkos burkolaton. Az egyik járművet már sikerült kimenteni, a másik kiemelése folyamatban van - közölte.

Mint mondta, Dobogókőnél már nem esik, ám Budakeszi és Perbál környékén igen, ezért a két települést összekötő útra három munkagépet vezényeltek ki, hogy biztosítani tudják a közlekedést.

Pécsi Norbert kitért arra, hogy eredményes munkát csak az ónos eső elállta után tudnak végezni a gépek.

A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy a veszélyessé vált térségekben egyelőre ne induljanak útnak - tette hozzá.

Fokozott óvatosságra inti a Pest megyében közlekedőket a katasztrófavédelem is. Spitz Alexandra, a megyei igazgatóság szóvivője elmondta, az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást adott ki Pest megye több területére. A riasztás alapján ónos esőre kell számítani valamennyi kistérségben.

Az agglomerációban csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül szükséges, a járművezetők tartsanak nagyobb követési távolságot az esetleges ráfutások elkerülése miatt, s főként az éles kanyarokban figyeljenek a megfelelő sebesség megválasztására - figyelmeztetett Spitz Alexandra.

A címlapról ajánljuk