eur:
389.37
usd:
362.8
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Zárolták V. Lászlóék vagyonát - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint zárolta a bíróság V. Lászlónak és a rendőrségi vesztegetési botrány gyanúsítottjainak vagyonát, míg a Népszabadság arról ír, hogy nem találnak vevőt az Elmű-Émászra.

A kormány miatt nem talál vevőt az Elmű-Émászra a kisebb tulajdonos - írja a Népszabadság. A lap információi szerint eladná a magyarországi energiaszolgáltatókban lévő részesedését a német EnBW, de a romló jövedelmezőségi kilátások miatt senkinek nem kell a pakett.

A Magyar Nemzet szerint jóval több mint egymilliárd forintos elkövetési értékben zárolta a bíróság az éjszakai mulatóiról elhíresült, a június óta előzetes letartóztatásban lévő V. Lászlónak és a rendőrségi vesztegetési botrány egykori egyenruhás gyanúsítottjainak vagyonát. Az egyes érintettek esetében az összegeket a bíróság nem a zár alá vett vagyon értéke, hanem a vélelmezett bűncselekményekhez köthető elkövetési érték alapján állapította meg.

A Ryanair a tényleges felszállási tömegnél alacsonyabb értéket adott meg flottájára a hatóságoknak, és ezzel felszállásonként néhány eurót spórolt meg. Az összeg azonban teljes európai viszonylatban évente akár 50 millió euróra is rúghat - írja a német Die Welt online kiadása alapján az Index.

A Napi Gazdaság szerint úgy tűnik, az Andrássy út egykori fénye megkopott. Külföldi nagy márkák az Andrássy út korábbi jóhírére alapozva nyitnának ott üzletet, de amikor meglátják az utcaképet, a sok üres üzletet és a gondozatlan környezetet, nagyot csalódnak.

Közeleg az év vége, a befektetőknek így érdemes lehet elgondolkodni a tartós befektetési számlák nyújtotta lehetőséggel, ezáltal ugyanis a megtakarítók jelentős adókedvezményben részesülhetnek, vagy akár teljes adómentességet is élvezhetnek. A számla megnyitásra mindig az adott naptári év december 31-ig van lehetőség, ezért érdemes lehet sietni - olvasható a Portfolio.hu-n.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy körvonalazódni látszik a Bricostore barkácslánc kivonulásának menetrendje. Az biztos, hogy december 31. után már egyetlen magyarországi üzletük sem lesz nyitva. A barkácslánc hirdetménye szerint a vidéki áruházak december 20-án bezárnak. Az üzletlánctól több száz dolgozót bocsátanak el.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×