eur:
387.81
usd:
357.65
bux:
68070.56
2024. május 17. péntek Paszkál

Országos Felsőoktatási Egyeztetési Fórum alakul

Országos Felsőoktatási Egyeztetési Fórum életre hívásáról döntött a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) választmányi ülésén - közölte Nagy Dávid, a HÖOK elnöke.

A fórum a tervek szerint a jövő héten a fővárosban tartja első ülését, és munkájában a HÖOK mellett a felsőoktatásban érintett szakmai szervezetek, így többek között a rektori konferencia, a szakszervezetek vesznek részt - mondta el az elnök.

Hozzátette: az első tanácskozáson a résztvevők "a minimális elvárásaikat" egyeztetik majd, arra a kormány képviselőjét még nem hívják meg. Az első ülésen kialakult álláspont birtokában hívnák meg a további egyeztetésekre a kormány képviselőjét - jelezte.

Nagy Dávid kitért arra is, hogy a közoktatási szereplőkkel is egyeztetni szeretnének, ugyanis a köz- és a felsőoktatás átalakítását össze kell hangolni.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×