eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

Lázár: A kormány megmenti a húsipari dolgozók munkahelyét

A kormány és az érintett önkormányzatok megmentik a gyulai, pápai és kaposvári húsipari cégnél dolgozók munkahelyét - közölte a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Lázár János azután beszélt erről, hogy a három város polgármesterével és országgyűlési képviselőjével tárgyalt.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kabinet mindhárom településen megadja a segítséget ahhoz, hogy garantálni lehessen a több száz munkahely - a beszállítókkal együtt több ezer ember megélhetését.

A mostani tárgyalásról a kabinet szerdai ülésén tájékoztatja a kormánytagokat Orbán Viktor miniszterelnök.

A hétvégén mintegy százan tüntettek a húságazat helyzetének javításáért és a munkahelyek megtartásáért a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) előtt a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) szervezésében.

A húsipari érdekképviselet petícióját Budai Gyula, a VM parlamenti ügyekért felelős államtitkára vette át. A petíció szerint a döntés a kormány kezében van, hogy elhárítsa a további húsipari csődöket. Egyben jelzik azt is: sem a tulajdonosok, sem a cégvezetők nincsenek abban a helyzetben, hogy a húsipar versenyképességét akadályozó feltételeken változtathassanak. Hangsúlyozták, hogy az egész magyar húsipar mély válságba került.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×