eur:
393.14
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Már Magyarországon vannak a Szíriában szombaton kiszabadult magyarok - a nap hírei

Már Magyarországon vannak a Szíriában szombaton kiszabadult magyarok. Egyelőre nem közöl részleteket az E.ON magyarországi érdekeltségének tervezett visszavásárlásáról a kormány. Október elsejével állhat fel az Országos Népegészségügyi Intézet. A nap hírei 2012. augusztus 27-én, hétfőn.

Már Magyarországon van a Szíriában augusztus közepén elrabolt, majd szombaton kiszabadult három magyar állampolgár. A három kiszabadult férfi egyike a Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy magánúton tartózkodtak Szíriában egy rövid ideig, és sem a szíriai rezsimhez, sem a felkelőkhöz nincs közük.

A nonprofit közműszolgáltatásokról szóló elképzelés része az E.ON magyarországi leányvállalatának visszavásárlása - mondta a HírTV-nek a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor kormányfőhelyettes hozzátette: a tárgyalások még folynak, ezért nem közölhet részleteket.

A külügyminiszter szerint a diplomáciának nem az az elsődleges feladata, hogy a magyar válságkezelés módját népszerűsítse külföldön. Martonyi János az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: jelenleg Európa szinte minden országában keresik a megoldásokat arra, hogyan lehet a költségvetési hiányokat a lakosság terheinek túlzott növelése nélkül csökkenteni.

Több mint 400 milliárd forint kár érte eddig a magyar mezőgazdaságot a szárazság miatt - mondta a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének titkára. Tóth István hozzátette: az aszály okozta kárt egy hónappal ezelőtt még csak valamivel több mint 200 milliárd forintra becsülték, azóta azonban - a tovább tartó csapadékhiány és hőség miatt - sokat romlott a helyzet.

A jövőben a tojás kilónkénti árát is fel kell tüntetni a darabár mellett. A vonatkozó rendelet már hatályba is lépett - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A közlemény emlékeztet arra, hogy az Európai Unióban máshol is alkalmazzák a tojás kilós árának feltüntetését, például Olaszországban.

Az alapvető élelmiszerek differenciált áfacsökkentését kéri a kabinettől a baromfi, a vágóállat és hús, valamint a tej terméktanács. Javaslatuk szerint 2013-tól több tejtermék, egyes húsféleségek és a tojás áfája 5 százalék lehetne.

Külön végrehajtási rendeletben határozzák meg rövidesen a dohányzásra kijelölt helyet jelölő, illetve a dohányzást tiltó táblák pontos méretét és feliratát is. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet Dohányzás Fókuszpontjának vezetője hangsúlyozta: az előírásokat egy egyéves türelmi időn belül mindenhol alkalmazni kell.

Október elsejével állhat fel az Országos Népegészségügyi Intézet. A kormany.hu-n közzétett rendelettervezet szerint az új intézmény irányítja majd a többi között a népegészségügyi politika szakmai megalapozását, valamint egészségkommunikációs, egészségfejlesztési és egészségnevelési programokat dolgoz ki, koordinálja és támogatja azok végrehajtását.

Az idén legalább 5.000 diákot érint az új, több gyakorlati órával induló szakiskolai képzés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Czomba Sándor emlékeztetett arra, hogy a rendszer bevezetése csak 2013-tól kötelező az intézmények számára.

Együttműködési megállapodást kötött az Ipartestületek Országos Szövetsége és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal. A szövetség tájékoztatása szerint a kooperáció célja, hogy bővítse a foglalkoztatást és javítsa az ipartestületekbe tömörült mikro-, családi, kis- és középvállalkozások működését.

Az alapvető jogok biztosa szerint gyakran figyelmen kívül hagynak egyes környezetvédelmi követelményeket a településrendezés során az önkormányzatok. Szabó Máté civil szervezetek kezdeményezésére indított vizsgálatában azt állapította meg, hogy a helyhatóságok több esetben téves gyakorlatot folytattak eljárásaikban.

Mintegy 10 ezer könyvelőt szólít fel a Nemzetgazdasági Minisztérium annak igazolására, hogy részt vettek a kötelező továbbképzésen. Ha az érintettek 30 napon belül nem igazolják részvételüket, a tárcának törölnie kell őket a könyvelők nyilvántartásából, és nem dolgozhatnak tovább.

Nem változik a héten az üzemanyagok ára - értesült piaci forrásokból a távirati iroda. A Portfolio.hu már szombaton azt írta: a finomított termékek dollárban mért átlagára az elmúlt héten kismértékben emelkedést ugyan, ezt a negatív hatást azonban a forint dollárral szembeni erősödése kioltotta. A 95-ös benzin átlagára egy hete 439, a gázolajé 436 forintra nőtt.

December 2-án tarthatják Romániában a parlamenti választásokat - jelentette be Bukarestben a belügyminiszter. Mircea Dusa közölte: a kormány várhatóan szombati ülésén fogadja el a választások megszervezésével kapcsolatos szokásos adminisztratív tárgyú rendeleteket.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×