INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Semjén: A nemzetpolitikai sikertörténet - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadságnak Semjén Zsolt adott interjút. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentést tett a Magyar Állami Operaház korábbi gazdálkodásával kapcsolatban.
Népszabadság

- Semjén Zsolt: a nemzetegyesítés augusztus 20-a legfontosabb üzenete

A nemzet egyesítése az idei augusztus 20-a legfontosabb üzenete, a nemzetpolitika sikertörténet, világméretekben is példátlan - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Népszabadság pénteki számában megjelent egész oldalas interjúban. Meghaladta a 300 ezret azoknak a száma, akik kérelmezték a határon túliak közül a magyar állampolgárságot. Nem kizárólag Erdélyben és Délvidéken, Kárpátalján adják be a kérelmeket, hanem a nyugati emigrációban is.

Magyar Nemzet - Százmilliók az Opera süllyesztőjében

Sikkasztás és hűtlen kezelés elkövetésének, illetve jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének gyanúja miatt tett feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Magyar Állami Operaház korábbi gazdálkodásával kapcsolatban. A legnagyobb összegű vagyoni hátrányt okozó szerződéseket Vass Lajos, az Operaház korábbi főigazgatója, illetve Szabó Attila egykori gazdasági igazgató írt alá. Ezek között szerepelt például az a 2009-es szerződés, amely a Budapesti Operabál megrendezéséhez szükséges díszletpark megvásárlásáról szól. A lapban leírtak szerint a hivatal által vizsgált szerződések értéke több százmillió forint.

Index: Győzött a néző

A londoni olimpiát a közösségi média uralta, míg a tévécsatornák hibát hibára halmoztak. A Twitter és a Facebook rekordokat döntött, és kétszer annyian követték a játékokat online, mint a pekingi olimpia idején.

Portfolio.hu: Drasztikusan romlott a globális üzleti hangulat

A tavaszi javulás után júliusban a januári szintre esett vissza a világszerte megkérdezett cégek hangulata. A bizakodó és a pesszimista várakozások egyenlege áprilisban viszonylag kiegyensúlyozott volt, -5 százalékpont, júliusban azonban -25 százalékpontra esett az Economist Intelligence Unit felmérése szerint.

Napi Gazdaság: Nem kapják meg a járandóságukat

Több, mint 10 ezer olyan, felülvizsgálaton már átesett és rokkantsági ellátásra jogosult személy van, akik hónapok óta nem kapják meg a járandóságukat. Azért, mert a komplex orvosi vizsgálat - amit a Széll Kálmán-terv előír - már elindult, de a mögöttes informatikai rendszer még nem állt föl.

Pénzcentrum.hu: A legjobb és a legolcsóbb strandok a Balatonnál: itt a lista!

A lapban megtalálják azt a listát, hogy az Északi illetve a Déli parton melyik strandok nyerték el idén a kék hullám zászlót. Például Keszthely, Balatonfüred és Csopak strandja kapott három csillagos minősítést, míg a Déli parton például Balatonföldvár, Balatonlelle és Siófok kapott ugyanilyet.

Hanganyag: Windisch Judit
A címlapról ajánljuk