eur:
392.76
usd:
366.1
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Visszavonták a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását az ozorai fesztiválon tartott razzia után

Az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az ozorai fesztiválon tartott csütörtöki rendőrségi razzia után - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rajtaütésben összesen 480 hatósági ember vett részt, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő és kábítószer gyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a fesztiválon egy külön "drogutca" volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője, valamint a négy őrizetbe vett ember is külföldi - jelentette be a szóvivő.

A rendezvény vasárnapig tart, a rendőrség vizsgálja, hogy idő előtt bezárhatják-e.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő munkájának eredményeként csütörtökön összehangolt akciót hajtott végre a szolgálat, a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Bűnügyi Szakértői- és Kutató Intézet, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Munkaügyi Hivatal munkatársainak segítségével.

A rendőrség 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket fogalt le a helyszínen.

A fesztivál mintegy 50 hektár területén jelenleg is tart a helyszíni szemle és a terület átvizsgálása, mert a rendezvény szervezőinek lovasokkal, motorkerékpárosokkal működtetett "hírlánca" segítségével a rendőri egységek mozgását megérkezésük előtt néhány perccel jelezhették.

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán tartották az első fesztivált. 2005 óta minden évben megrendezik az ozorai fesztivált a Fejér megyei Dádpusztán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×