INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

MSZP: megbukott a kormány oktatáspolitikája

InfoRádió / MTI
Megbukott a kormány oktatáspolitikája, gyenge a területért felelős államtitkárság - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus szerint Hoffmann Rózsa államtitkárnak ismét be kell nyújtania lemondását, mert gyenge az érdekérvényesítő képessége, és már nem is ő irányítja az oktatáspolitikát - tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes álláspontja szerint a kormány oktatásügyben tett ígéretei hamisak, megvalósításukat nem gondolja komolyan. A szektorból pénzkivonás folyik, hiszen az idén 40 milliárd forinttal jut kevesebb oktatási célokra, mint egy évvel korábban - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint további forráskivonást jelez előre, hogy az oktatásért is felelős Nemzeti Erőforrás Minisztériumának az idén további 6,7 milliárd forintot kell megspórolnia.

Kunhalmi Ágnes szerint a pedagógus életpályamodell kezd megbukni. A szaktárca halasztásról beszél, ám ebből végül nem lesz semmi, hiszen nincs rá pénz - vélekedett az ellenzéki politikus.

Az MSZP szakpolitikusa hozzátette: az oktatási intézmények államosítása is kezd kérdőjelessé válni, hiszen ez sok százmilliárd forintba kerülne, miközben megszorításokat jelent be a kormány.

A címlapról ajánljuk