eur:
391.08
usd:
365.63
bux:
68126.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szigorítanák az érettségi követelményeket

Az érettségi komolyságának visszaállításáért szigorítaná az oktatási államtitkárság a vizsga követelményeit - mondta a ReggelInfónak Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

Részben a nemzeti alaptanterv változása indokolja az érettségi vizsga követelmény-rendszerének szigorítását - mondta Réthelyi Miklós. A nemzeti erőforrás miniszter szerint az érettségi komolyságát adja vissza, ha - természetesen a tanrendet figyelembe véve - a maturálást egyszeri alkalommá, a középiskolai tanulmányokat lezáró eseménnyé teszik a szigorításokkal.

Az oktatási államtitkárság a Kormány.hu oldalon közzétett, május 3-áig véleményezhető javaslata szerint a jövőben az elégséges osztályzathoz közép- és emelt szinten is csak 25 százalékos eredmény lenne elegendő a jelenlegi 20 százalék helyett, továbbá a jelenlegi 24 idegen nyelv helyett hat világnyelvből, egy klasszikus nyelvből és a nemzetiségek által használt - középiskolákban oktatott - nyelvekből lehetne idegen nyelvi érettségit tenni.

A javaslat várhatóan a 2013/2014-es tanévtől lehet hatályos, így elsőként a mostani másodikos középiskolások érettségizhetnek a jelenleginél szigorúbb szabályok szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×