eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Fővárosi Törvényszék: csökkenő peres ügyhátralék

A Fővárosi Törvényszék az időszerűségi mutatókat tekintve eredményes évet zárt, és a helyi bíróságokon - a kerületi bíróságokon és a munkaügyi bíróságon - több ügyet fejeztek be, mint ahány hozzájuk érkezett - mondta Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke hétfőn Budapesten.

A Fővárosi Törvényszék összbírói értekezlete utáni sajtótájékoztatón az elnök a múlt évi statisztikai adatok ismertetése mellett a törvényszék idei feladatairól is beszélt, többi között az új kerületi bíróság felállításáról a XIV. kerületben. Elmondta azt is, hogy a gazdasági hivatal kiköltöztetésével a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében felszabaduló helyiségeket ügyfélbarát kezelőirodává és tárgyalótermekké alakítják át.

Az összbírói értekezleten részt vevő Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt mondta: a Fővárosi Törvényszék "az igazságszolgáltatás zászlóshajója", az ide érkező ügyek száma jóval meghaladja a bírói létszámot. Szerinte az itt elért eredmények, vagy akár eredménytelenségek alapján ítélik meg az egész igazságszolgáltatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×