eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több mint egymilliárd forint bevétele volt a Fidesznek

Nagyjából 130 millió forintos nyereséggel zárta a múlt évet a Fidesz, miközben a kormánypárt több mint 600 millió forintot fordított hitel-visszafizetésre.

A Hivatalos Értesítőben szombaton megjelent beszámoló szerint a Fidesznek 1 milliárd 293 millió forint bevétele volt 2011-ben. Ebből hozzávetőleg egymilliárd az állami támogatás, 144 millió tagdíjakból, 46 millió forint adományokból folyt be.

Ötszázezer forintnál többel öt magánszemély támogatta a Fideszt, köztük Deutsch Tamás, Járóka Lívia és Schöpflin György európai parlamenti képviselő. A félmilliósnál kisebb adományokból viszont több mint 30 millió forint gyűlt össze.

Külföldiek összesen 53 ezer forintot fizettek be a pártkasszába, ugyanakkor majdnem négymillió forintra tett szert a Fidesz fővárosi kerületi (V., XIII., XV., XVIII., XIX., XX.) önkormányzatoktól. A Fény utcai Piac Kft. 551 ezer, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. 806 ezer, a Patent Holding Kft. pedig 1,4 millió forinttal támogatta a nagyobbik kormánypártot, amely jogi személyektől összesen csaknem 10 millió forintot kapott.

A Fidesz hitelt nem vett fel 2011-ben, ellenben visszafizetett 613 millió forint tartozást, vagyis 1 milliárd 164 millió forintnyi kiadásainak több mint felét erre fordította. Működési költségekre 280, politikai tevékenységre 87, eszközbeszerzésre 15 millió forint jutott tavaly.

A Fidesz 2010-ben még 312 millió forint veszteséggel zárt, tavaly viszont 129 millió forint nyereséget ért el.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×