INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Rövidülnek a kiemelt beruházások ügyintézési határidői

InfoRádió / MTI
Az Országgyűlés keddi döntése értelmében rövidülhetnek a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások ügyintézési határidői.

A képviselők 228 igen szavazattal, és 80 nem ellenében fogadták el az erről szóló kormányzati törvényjavaslatokat, amelyek kihirdetésüket követő tizenötödik napon lépnek hatályba.

A szabályváltoztatások kimondják, az ügyintézési határidő a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény szerinti előzetes vizsgálati eljárás esetén az ott meghatározott határidő; a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás esetén szakaszonként két-két hónap; míg a közlekedési hatósági engedélyezési eljárások és a villamosenergia-ipari építésügyi hatósági engedélyezési eljárások esetén harminc-harminc nap.

Tállai András államtitkár az előterjesztés elfogadása előtti vitában azt mondta, a kormány az elmúlt években átlagosan 5-6 beruházást nyilvánított kiemeltté, az idén pedig két beruházás került fel arra a listára, amelyeket érinthet a változás: a lágymányosi Tüskecsarnok és az Erkel Ferenc Színház felújítása.

A címlapról ajánljuk