eur:
393.65
usd:
369.32
bux:
65754.11
2024. április 23. kedd Béla

Hogyan jutott el a lemondásig Schmitt Pál négy nap alatt?

Pénteki, köztelevíziónak adott interjújában Schmitt Pál még azt hangsúlyozta, doktori címének elvétele nem függ össze köztársasági elnöki pozíciójával, hétfőn mégis bejelentette lemondását.

Pénteken Schmitt Pál a köztelevíziónak adott interjúban még azt mondta, hogy nem mond le tisztségéről.

Becsületes férfimunkának nevezte doktori dolgozatának megírását és annak megvédését. Schmitt Pál ekkor még úgy fogalmazott: mivel ő nem idézhető bíróság elé, ő sem akar perelni.

Szombaton a Kossuth Rádiónak nyilatkozva Schmitt Pál még mindig az ártatlanságát bizonygatva azt mondta: azt egyetemi szenátus döntésével az egyetem saját magát korrigálta. Hozzátette: úgy látja, hogy az ügy az államfői tekintélyt is aláássa. Hangsúlyozta: csak a bíróságnak lett volna joga elvenni tőle a kisdoktori címet.

A Parlamentben hétfőn napirend előtti felszólalásában Schmitt Pál újra ártatlanságát bizonygatva már azt mondta: jogi úton vesz elégtételt a kisdoktori címe megfosztásáért. Beszéde végén a köztársasági elnök bejelentette: lemond tisztségéről.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×