eur:
394.54
usd:
370.7
bux:
66511.14
2024. április 16. kedd Csongor

A NOB tanulmányozni fogja a plágiumügyet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) meg fogja vizsgálni a plágiumügyet, amely Schmitt Pál lemondásához vezetett, és megfontolja, tegyen-e bármilyen lépést a régi NOB-tag ellen - közölte hétfőn a lausanne-i székhelyű szervezet.

A NOB közölte: "be fogja kérni az üggyel kapcsolatos jelentéseket, tanulmányozni fogja azokat, majd fontolóra veszi, szükség van-e bármilyen lépés megtételére".

Schmitt Pál 1983 óta a NOB tagja, 2001-ben sikertelenül megpályázta a nemzetközi szervezet elnöki posztját. 1995-99 között a NOB alelnöke volt, 1995 óta a szervezet sport- és környezetvédelmi bizottságának elnöke.

Az AP emlékeztetett, Schmitt Pál az 1992-ben írt doktori disszertációja körüli botrány miatt kényszerült lemondani az államfői posztról. Kisdoktori címét a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta, miután megállapították, hogy a modernkori olimpiákról szóló dolgozatának nagyobbik részét két másik szerző munkájából másolta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×