eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Óbudán 1500 embert kitelepítenek világháborús bomba miatt

Feltehetően második világháborús bombát találtak Budapesten, a III. kerületben.

Angyalföld és Óbuda között átmenetileg szünetel a vonatközlekedés péntek reggel 9 órától a harmadik kerületben talált, vélhetően második világháborús bomba miatt - közölte a MÁVINFORM.

A közlemény szerint a tűzszerészek kérésére nem közlekednek a vonatok a szerkezet hatástalanításának és elszállításának ideje alatt a Budapest-Esztergom vasútvonal ezen szakaszán. A vasúttársaság utasait előreláthatóan vonatpótló autóbuszok szállítják.

A pálya felszabadulásáig folyamatosan tájékoztatják az utasokat a www.mav.hu és a www.mav-start.hu weboldalon, valamint a helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

A robbanószerkezetet csütörtökön találták a III. kerületi Nánási út és Pók utca kereszteződésében, közmunka során az árokban. A robbanószerkezet pénteki bevizsgálásának idejére kiürítették a környező lakóépületeket is. A szerkezet bevizsgálását a Magyar Honvédség tűzszerészei pénteken végzik el, addig a feltételezett robbanótestet a rendőrség őrzi.

Sztamenits Adrienn, a III. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek csütörtökön azt mondta, péntek reggel a tűzszerészeti munkák miatt mintegy 1500 embert kell kitelepíteni a Nánási út - Vitorla utca - Vízimalom sétány - Vízimolnár utca által határolt területről, illetve a Pók utcából a vasúti töltés vonalában.

A rendőrség a polgárőrséggel együtt értesíti a lakosságot; azokat, akik napközben nem tudnak hová menni, a Gázgyár utcai óvodában és az Aquincum Általános Iskolában helyezik el.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×