eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Megoldódhat az Arany Alkony ügye

Felfüggesztették az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyének visszavonását, miután a főváros fellebbezett az ügyben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Eközben az épületek tulajdonosa jelezte, hogy kész a helyzet megoldására.

A Fővárosi Szociális és Gyámhivatal azzal indokolta a korábbi intézkedés felfüggesztését, hogy a főváros nem tud ilyen rövid időn belül, április 1-jéig gondoskodni a rászorultak elhelyezéséről. A fővárosi önkormányzat most abban bízik, hogy lesz idő a felkészülésre, és az ellátottak elhelyezésére - olvasható a Városháza közleményében.

A Fővárosi Szociális és Gyámhivatal április 1-i hatállyal vonta vissza az Arany Alkony Idősek Otthonai működési engedélyét, mert a fenntartó Kálvin János Presbiteri Misszió és a tulajdonosok, a Medicatus cégcsoport között nem jött létre ingatlanbérleti jogviszony.

A gyámhivatal kérte fel a fővárost, hogy gondoskodjon a rászoruló 840 idős ember ellátásáról, de az önkormányzat megfellebbezte a határozatot, arra hivatkozva, hogy 15 nap nem elég a megfelelő ellátás megszervezésére és jogszerű döntések meghozatalára.

A főváros arra kérte az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé: legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.

A fővárosi önkormányzat szerint az Arany Alkony otthonokban maradni kívánó idős emberek ellátásának biztonságát az szolgálná, ha a tulajdonos tartaná fenn az intézményeket, így megszűnne az engedély visszavonását okozó jogvita.

Eközben az Arany Alkony idősotthonok épületeinek tulajdonosa, a Medicatus cégcsoport által alapított nonprofit társaság működési engedélykérelmet nyújtott be az eljáró hatóságoknak.

A cégcsoport azt közölte, hogy csak az engedély gyors elbírálásával lehet megoldania helyzetet, a szociális alapellátást, a lakhatás biztosítását, étkeztetést és az ápolást. Hozzátették, hogy a pozitív döntést követően az új ellátó kész a missziótól azonnal átvenni az ellátási feladatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×