eur:
385.34
usd:
355.21
bux:
68043.88
2024. május 21. kedd Konstantin

Az új győri Audi-gyárról is egyeztetett Münchenben Orbán Viktor

Jól halad az Audi új győri gyárának építése - erről tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt a német autógyártó cég vezetői csütörtökön Münchenben.

Az Audi vezetői elmondták, hogy a gyárépítés során több mint háromnegyedében magyar cégek végzik a munkát - idézte fel a megbeszélésen elhangzottakat az MTI-nek nyilatkozva Szijjártó Péter, a magyar kormányfő szóvivője, hozzátéve, hogy az autógyár képviselői dicsérték a magyar munkaerő által előállított minőséget.

Orbán Viktor - aki egynapos látogatáson tartózkodik Münchenben - és az Audi vezetői megállapodtak abban, hogy a képzési rendszer fejlesztése és összehangolása érdekében szorosan együttműködnek majd a következő hónapokban, és külön kiemelték, hogy a szakképzés mellett a felnőttképzésre is hangsúlyt kell fektetni.

Az audisok emellett tájékoztatták a miniszterelnököt a további fejlesztési terveikről, Orbán Viktor pedig beszámolt azokról az intézkedésekről, amelyeket a kormány azért tett, hogy vonzó befektetési környezetet tudjon biztosítani a Magyarországra települő vállalatoknak - elevenítette fel az elhangzottakat Szijjártó Péter a helyszínen az MTI-nek.

Az Audi új győri gyárának alapkövét tavaly nyáron tették le. Az üzemben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×