eur:
390.77
usd:
364.87
bux:
68256.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Intézményeket vonnak össze a hatékonyabb működés érdekében

A fővárosban központosítana három büntetés-végrehajtási egészségügyi intézményt a kormány. Az összevonás célja a költségcsökkentés és a hatékonyabb működés.

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány javaslatára a Szent László Kórház területén hozzanak létre egységes intézményt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlegének.

A kabinet 2013 végéig ad időt a Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek arra, hogy a szükséges területrészt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának adja.

Az InfoRádió megkereste a szintén érintett Belügyminisztériumot is az ügyben. A tárca sajtóosztálya közleményében arról írt, hogy a három érintett intézményt összevonják.

A minisztérium azt reméli, hogy ez az intézkedés költségcsökkentést jelenthet, az összevonással pedig hatékonyabb lesz a működés. Az összevonás 9,3 milliárd forintos forrása a két BM-intézmény - a városligeti volt BM kórház és a Budakeszi úti volt BM szanatórium - értékesítésével állhat rendelkezésre, így az új épület a tárca szerint nem kerül pénzbe.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a most 140 százalékos telítettségű bv-intézetekben csökkenhet a zsúfoltság, hiszen a megszűnő bv-kórházak börtönökké alakíthatóak, így csökkenhet a börtönök telítettsége is. Az előkészítési folyamat 2013 végéig zárul le, a teljes beruházás 2018. év végére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×