eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Persányi: Kevesebb pénzből gazdálkodhat az Állatkert

A korábbiaknál jóval kevesebb pénzből gazdálkodhat a Fővárosi Állat- és Növénykert - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az intézmény főigazgatója. Persányi Miklós szerint emiatt a margitszigeti kisállatkert más üzemeltetőhöz kerülhet. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időszakban több uniós projekt is hozzájárult a fejlesztéshez.

2010-hez képest a főváros támogatása mintegy 200 millióval csökkent, idén nagyjából 440 millió forintot kap a Fővárosi Állat- és Növénykert - közölte Persányi Miklós. A főigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: ezt az intézmény minden bizonnyal megérzi majd.

Gondolkodnak azon is, hogy ha a szolgáltatást csökkenteni kell, akkor melyik az a terület, ahol a bevételeket legkevésbé befolyásolják a kiadások. Elképzelhető, hogy más üzemeltetőt kell találni a margitszigeti kisállatkertnek, ami 30 millió forintos költséggel működik - fejtette ki.

Már az idei, jubileumi emlékévben, a tervek szerint május 20-ától látogatható lesz a Nagyszikla belsejében kialakított Varázshegy a Fővárosi Állat- és Növénykertben - erősítette meg az intézmény főigazgatója. Kifejtette: mintegy háromezer négyzetméteren, 17 teremben különleges kiállítási területet alakítanak ki, amelyen óriás állatok modelljei, különleges ősmaradványok, kalandos játékok, interaktív kiállítások, 3D-s mozi és szimulátor vetítőterem alkot egyedülálló rendszert.

Persányi Miklós azt is hangsúlyozta: a százéves évforduló alkalmából uniós támogatásból rekonstruálják a főkapu épületeit, felújítják a gyűjteményes növénykertet és számos különleges külföldi állat érkezését is várják.

A főigazgató az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések közül kiemelte a fűtésrendszer korszerűsítését. Mint mondta: egy hőszigetelt távvezetékrendszer kiépítésével a jövőben a közeli Széchenyi Fürdő termálvizének hőjével fűtik az intézmény 30 épületét.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×