eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Matolcsy: Ésszerű megoldás született

Matolcsy György szerint a magyar nemzeti érdekek és az európai uniós értékek szempontjából egyaránt ésszerű megoldás született kedden Brüsszelben, az EU-tagországok pénzügyminisztereinek értekezletén a Magyarországgal kapcsolatos kezdeményezésekről. A miniszter szerint a döntéssel megszűnt az országgal szembeni kettős mérce.

Az ülés után újságíróknak nyilatkozva a nemzetgazdasági miniszter megerősítette, hogy amennyiben Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban hatályon kívül helyezik.

"Első ízben tapasztaltam miniszterként, hogy az EU-tagállamok legalább kétharmada kiállt Magyarország nemzeti érdekei mellett" - fogalmazott Matolcsy György.

Hozzátette: az ésszerű megoldás megszüntette a Magyarországgal szemben sokak által alkalmazott kettős mércét is.

Úgy vélte, az ülésen elismerték azokat az eredményeket, amelyeket Magyarország az államadósság csökkentésében, a szigorú költségvetési politikában, az EU-átlag fölötti gazdasági növekedésben és a bővülő foglalkoztatásban elért.

Így reagált az ellenzék

Gyors kormányzati lépéseket sürgetnek az államháztartási hiány unió által elvárt 3 százalék alá csökkentésére a parlamenti ellenzéki pártok. A kohéziós források részleges befagyasztásáról szóló brüsszeli döntésre reagálva az MSZP, a Jobbik és az LMP is úgy vélte: Magyarország számára hátrányos döntés született Brüsszelben.

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője közölte: ha a magyar kormány változtat az eddigi gazdaságpolitikán, van esély a határozat júniusi hatályon kívül helyezésére.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a döntés a Magyarországgal szembeni zsaroló politika folytatása.

Jávor Benedek, az LMP frakcióvezető-helyettese úgy vélte: az uniós tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa súlyos döntés hozott, ami annak a jele, hogy az unió nem hisz a kormány ígérgetéseinek, hanem kézzelfogható és hatékony cselekvést vár el.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×