eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bezárás előtt áll az Arany Alkony magánidősotthon-hálózat

Egy tervezet szerint a gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának jelentős csökkenésével számol az OEP. Bezárás előtt áll az Arany Alkony magánidősotthon-hálózat. A madárember körülbelül 500 km-es óránkénti sebességgel repült át az Alpok csúcsai felett. Szemle a lapokból.

 A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy tervezet szerint a gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának jelentős csökkenésével számol az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A termékekért így a betegeknek kellene többet fizetniük. A lap úgy tudja, az OEP-ben azt is elképzelhetőnek tartják, hogy vénydíjat vezetnek be az eddig térítésmentességet jelentő közgyógyellátásban.

A Népszabadság cikkéből kiderül: bezárás előtt áll az Arany Alkony magánidősotthon-hálózat, miután a fővárosi kormányhivatal március 31-ei hatállyal visszavonta annak működési engedélyét. A lap szerint az ok az ingatlanok használatának rendezetlen jogcíme volt. Ezzel 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.

Az index egy denveri építészeti vállalat pályázatáról hirdetett, amely arra kíváncsi, az emberek szerint milyen lesz a jövő repülőtere? Mivel az nem volt kikötés, hogy csak létező technológiát és technikát lehet alkalmazni, a pályázók online jegyvásárlással, helyből felszálló repülőgépekkel, léghajókkal, folyóra épített mesterséges szigetekkel és parkolónak kialakított felhőkarcolókkal neveztek a versenyre.

A Népszabadság arról ír, hogy demonstrációt tartanak ma a családi gazdálkodók képviselői a Kossuth téren. A szándékosan kisméretűre tervezett megmozduláson tisztességes földpolitikát és a Fidesz választási ígéreteinek betartását követelik. A feszültség azonban az ágazat képviselői és a hivatalos szervek között jóval nagyobb - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Az index a svájci madáremberről ír, aki 7500 méteres magasságban ugrott ki egy repülőgépből, és speciális ruházatával nagyjából 500 km/órás sebességgel repült át az Alpok csúcsai felett. A szabadedéses siklás hét percig tartott, Remo Laeng ezt követően nyitotta ki ejtőernyőjét, és ért biztonságosan földet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×