eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tarlós: Sikeres volt a téli hajléktalanellátás a fővárosban

Sikeresnek ítélte a téli hajléktalanellátást Tarlós István főpolgármester. Mint mondta, egy áldozata volt a hidegnek Budapesten.

A főpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: az ellátás átszervezésével kapcsolatban "sok durva kritika elhangzott a börtönszállótól kezdve egyéb ostobaságokig", de a program jól vizsgázott.

Fontos ténynek nevezte, hogy tavaly október és idén március között egy ember hűlt ki budapesti közterületen. Szavai szerint ez is sok, de ha abból indul, hogy az előző ciklusban évi 30-as átlag jött ki, a teljes négy év alatt pedig 131-en hűltek ki, akkor a két adatot össze sem lehet hasonlítani.

A városvezető jelezte, hogy a társadalmi megbékélés program indításával számos közvetlen életveszélyt hárítottak el, álláspontja szerint a program sikeres volt. Mint mondta, a fővárosban három helyszínen összesen ötszáz új férőhelyet nyitottak meg, és több mint 340 millió forintot költöttek ellátásra.

Tarlós István köszönetet mondott az együttműködésért a Belügyminisztériumnak, Pintér Sándor belügyminiszternek, a Fővárosi Közterület-felügyeletnek, a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Menhely Alapítványnak, a Budapesti Közlekedési Központnak és a BKV-nak.

Jelezte, hogy a szociális munkásoknak és a lakosságnak is jelentős szerepe volt a program sikerében, a közterület-felügyelők pedig egy alkalommal sem bírságoltak meg hajléktalanokat.

Vecsei Miklósnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökének tájékoztatása szerint mintegy 1600, utcán élő hajléktalant regisztráltak a télen. Az őszi, hajléktalanokért tartott demonstrációkra utalva jelezte, hogy messziről indultak az álláspontok; a legnagyobb győzelemnek nevezte, hogy széles körű együttműködés alakult ki a kérdésben.

Kiemelte, hogy az utcán élőket folyamatosan el tudták helyezni az üres férőhelyekre, jó együttműködés alakult ki a közterület-felügyelőkkel és rendőrökkel.

A szervezet alelnöke arra is kitért, hogy a krízis elmúltával az is kiderül, ki rehabilitálható, kit érdemes képzésre küldeni. Mint mondta, jelenleg 400-500 körül van azon hajléktalanok száma, akik a főváros cégeinél kaptak munkát.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×