eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mesterházy: A Fidesz megint kárt okozott a szlovákiai magyar közösségnek

A Most-HÍD szombati szlovákiai parlamenti választásokon elért eredménye bizonyítja, hogy választók a magyar-szlovák párbeszéd folytatására szavaztak - áll az MSZP elnök-frakcióvezetője, Mesterházy Attila közleményében.

Az MSZP ezzel együtt rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy a Magyar Koalíció Pártja ezúttal sem tudta átlépni a parlamenti bejutáshoz szükséges küszöböt.

Bár a párt vezetői mindent megtettek a parlamenti bejutásért, a Fidesznek a határon túl élő közösségek életébe történő sajnálatos és durva beavatkozása ezúttal is visszaütött, és ezzel megint kárt okozott a magyar közösségnek - írja Mesterházy Attila.

A pártelnök szerint az első Orbán-kormány határon túli politikájának folytatásaként a jelenlegi kabinet is folyamatosan beavatkozik a határon túli magyar szervezetek életébe, egyoldalú politikai és pénzügyi támogatást biztosítva a Fidesz számára elfogadható szervezeteknek és személyeknek. Ugyanakkor semmibe veszi és ezáltal nehéz helyzetbe hozza a szomszédos országokban a választásokon legitimitást nyert szervezeteket.

A közelgő szerbiai és romániai választásokra is tekintettel az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tartózkodjon a határon túli szervezetek életébe való beavatkozástól.

A támogatáspolitikában pedig az eddigi fideszes elv - amely aszerint válogat a szervezetek között, hogy melyek mennyire fogadja el a Fidesz pártérdekeit - érvényesítése helyett, vegye figyelembe a szervezetek választásokon bizonyított támogatottságát, legitimitását és az ott élő magyar közösség érdekét - zárul Mesterházy Attila közleménye.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×