eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Lemondott a brazil szövetség elnöke

Három nappal azután, hogy "betegszabadságra" vonult, bejelentette lemondását Ricardo Teixeira, a Brazil Labdarúgó Szövetség, valamint a 2014-es világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.

"Azzal a tudattal távozom, hogy elvégeztem a küldetésemet - áll Ricardo Teixeira azon levelében, amelyet utódja, Jose Maria Marin olvasott fel. - Úgy gondolom, mindent megtettem, amit lehetett és erre feláldoztam az egészségem is. Amikor vereségeket szenvedtünk, akkor minket kritizáltak, de ha győztünk, akkor a mi szerepünket értékelték alul."

A 64 éves sportvezető 1989 óta irányította a szervezetet.

Teixeira néhány nappal azt követően döntött így, hogy a brazilok összetűzésbe kerültek Jerome Valckéval. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára úgy nyilatkozott, hogy a lassú előkészületek miatt a házigazdáknak szükségük lenne egy "farba rúgásra".

Aldo Rebelo sportminiszter szombaton elfogadhatatlannak és sértőnek nevezte a főtitkár szavait: "A továbbiakban nem tekintjük őt tárgyalópartnernek, mert ilyen légkörben nem lehet együttműködni."

Teixeirát regnálása alatt több alkalommal is korrupcióval vádolták. Legutóbb tavaly David Triesman, az FA korábbi elnöke arról beszélt, hogy a brazil sportvezető, a trinidadi Jack Warner, a paraguayi Nicolas Leoz és a thaiföldi Worawi Makudi különféle szívességeket kért azért cserébe, hogy a 2018-as vb-re kandidáló Angliát támogassa szavazatával.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×