eur:
388.78
usd:
360.71
bux:
68797.96
2024. május 7. kedd Gizella

Balog: A sikeres roma programokat folytatja a kormányzat

A sikeres roma integrációs programokat az uniós források megszűnése után hazai forrásokból fogja fenntartani a kormányzat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

A roma integrációs források felhasználásáról készített számvevőszéki jelentés nem a korrupció miatt írta azt, hogy csak a pénz 10 százaléka ért célba, hanem azért, mert nincs megbízható nyilvántartás arról, hogy valóban romák kapták a támogatásokat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Amikor Brüsszelből jön pénz, akkor mindenki roma, amikor meg a rendőrség jön, akkor senki se lenne szívesen az. Ez már inkább persze inkább a rendőrség enyhe bírálata, de a tisztázatlanság, az etnikai adatgyűjtés hiánya, megalapozatlansága miatt kapunk ilyen csúnya számadatokat" - fogalmazott.

Balog Zoltán kitért arra is, hogy az uniós források megszűnése után a kormányzat hazai forrásokból fogja fenntartani a sikeres roma integrációs programokat, mint például a Biztos Kezdet Gyerekházakét.

"Itt a szülők bevonása nagyon fontos. A csecsemővel, kisgyerekkel mehet be az anyuka a házakba higiéniát tanulni. A hihetetlen szegénységben és egyébként civilizálatlan körülmények között élő emberekre gondoljunk, akik megtanulják, mi a tisztálkodás, a mosás, a tisztába tétel, hogyan kell nyúlni a gyerekhez, és megismerik a különböző betegségeket. A gyerek és az anya is szocializálódik, és igyekszünk az apukákat is bevonni, így változik a gyermekéhez való viszonya, és érdekelt lesz ebben a fejlődésben" - magyarázta.

Balog Zoltán a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő, tavaly kiírt Iskola-háló pályázati programról is sikerként számolt be.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×