eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Ötvenöt millió forintba kerül az államfő díszőrsége - lapszemle

Ötvenöt millió forintos értékben szereztek be felszereléseket a palotaőrség számára - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet beszámol, hogy a Kehi feljelentést tett a Kehi a MÁV egyik bázisának költöztetése ügyében.

Ötvenöt millió forintos értékben szereztek be felszereléseket a palotaőrség számára - közölte a Népszabadság a Honvédelmi Minisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva. Januártól 75 fős palotaőrség vigyázza Schmitt Pál köztársasági elnök várbéli rezidenciáját. A 32-es Nemzeti Honvéd Díszegység protokolláris feladatokat lát el a Sándor-palotánál, mindennap tizenkettőkor fegyveres alaki bemutatót, óránként pedig őrségváltást tartanak.

Hűtlen kezelés, sikkasztás és adócsalás gyanújával ismeretlen elkövető ellen tett büntetőfeljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a legfőbb ügyésznél a MÁV karbantartó bázisának áthelyezése miatt - számol be a Magyar Nemzet. A Kehi szerint 580 millió forintos kár érhette a MÁV-ot a hamvába holt kormányzatinegyed-beruházás kapcsán, amikor elköltöztették karbantartó bázisukat a Nyugati pályaudvar mögötti területről. A lap állítása szerint a kivitelezéssel egy MSZP közeli céget bíztak meg, amelynek valós munkavégzés nélkül fizettek ki több százmillió forintot.

Ügyvédek seregét gyűjtik maguk köré az IT-cégek, hogy támadjanak, védekezzenek, fegyverkezzenek a szabadalmi háborúban - olvasható az Indexen. A cégek már nem csak pénzért vagy jogdíjakért perelnek, hanem egymás termékeit tiltatják be. 2011 a fegyverkezés éve volt, sokak szerint 2012 a szabadalmi háborúk éve lesz. Főleg a mobilpiacon lesz érzékelhető ez a harc, mert a gyártók oda koncentrálnak.

Egyre több külföldi beszámoló foglalkozik a magyar-IMF-megállapodás csúszásával, miután bő három hónap eltelte után nem történt érdemi előrelépés a tárgyalásokon - figyelmeztet a Portfolio.hu. Pedig a kormányzati kommunikáció szerint Magyarország készen áll a hivatalos tárgyalások megkezdésére. Egyes elemzők azt javasolják a befektetőknek, hogy a tényleges megállapodásig maradjanak távol a magyar állampapíroktól. Ez nem túl biztató üzenet a kormánynak sem.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy március 15-én kezdődik a hosszú hétvégék éve: idén nyolc olyan ünnep lesz, amihez hozzáadhatjuk a szombatot és a vasárnapot is. Tudják ezt a szállodák is, hiszen sok magyar család használja ki ezeket az alkalmakat utazásra, pihenésre, wellnessre. A Magyar Turizmus Zrt. tavaszváró kampánnyal indítja az évet

A Napi Gazdaság cikke szerint, vétlen utazásszervezők és pénzintézetek harcába torkollhat a Malév leállása miatti kártérítések ügye. A bankkártyával fizető, azonban utazni már nem tudó ügyfelek a bankjuktól mindenképp visszakapják a vételárat, azonban sokszor utazási irodáknál fizettek a termékért. A bankoknak az utóbbi esetben az utazási irodáktól kell visszakövetelniük a vételárat, a szakmai szövetség szerint azonban az ügynöki tevékenységgel csak a jegy ügyfélhez juttatásáért feleltek az irodák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×